Orbanizacija Janše

Zadnji dnevi so razkrili taktiko levice, s katero se hoče zoperstaviti premierju Janezu Janši in njegovi sredinski vladi. V Bruslju ga bodo skušali prikazati kot slovensko različico Viktorja Orbana. Rdeči politiki in novinarji so načrt zastavili zelo dobro in zaenkrat jim teče vse po maslu.

Kolumna Orbanizacija Janše je v zadnjem mesecu najbolj bran prispevek portala Domovina.je. Portal ima mesečno četrt milijona unikatnih obiskovalcev. Tukaj je samo nekaj poudarkov. Kolumno si lahko preberete tukajle: KLIK.

Če bo Janša na te grožnje zamahnil z roko in se obnašal tako kot v času svoje prve, desnosredinske vlade, se utegne iz bruseljske perspektive spremeniti v slovenskega Orbana, ki ni na poti samo levici, ampak tudi mnogim partnerjem v Evropski ljudski stranki (EPP). V času svoje prve vlade je namreč sicer poskušal pluralizirati medije, vendar brez vsakega uspeha. Hkrati pa si je takrat začel nabirati nasprotnike med političnimi in medijskimi somišljeniki.

Nekateri ostri jeziki v SDS bi morali spredvideti, da morajo končati s politiko »Kdor ni z nami, je proti nam«. Da se izognejo orbanizaciji Janše, bi morali začeti s politiko »Kdor ni proti nam, je z nami«.

Danes se na novo postavljajo medijske strukture. Zna se zgoditi, da v enem letu ne bomo imeli nobenega tiskanega dnevnika več in da bo večina novinarjev ostala na cesti. Plačljivi tiskani mediji postajajo del zgodovine. To je edinstvena priložnost, da bi se v Sloveniji z povečala medijska svoboda.

Janša je verjetno že začel diplomatsko ofenzivo znotraj EPP in v evropskih inštitucijah, da svojim somišljenikom prikaže pravo sliko slovenskega medijskega prostora. A to ne bo dovolj. Začeti bo moral tudi novo medijsko politiko.

Na portalu Domovina je še več mojih komentarjev. Najdete jih tukajle: KLIK. V lanskem letu je bil najbolj bran prispevek portala ravno moja kolumna “Očetje in sinovi, začetek konca dinastije Janković”, ki govori o finančnemu zlomu družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Branost kolumne je dosegla kar 46.693 unikatnih bralcev. Naj bo tem omenimo, da se portal preživlja z donacijami bralcev in prostovoljnim delom. Brez vsake pomoči države ali Cerkve. V tem trenutku  poteka donatorska akcija, v kateri lahko sodelujete tudi Vi. Pa čeprav s petimi evri. Na Domovini jih znajo dobro obrniti.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več