Novinarji o medijih (nocojšnje omizje v Ajdovščini)

Drevi je napovedano omizje o medijih, na katerem bodo o tem govorili trije vipavski novinarji: novinar in režiser na TVS dr. Jože Možina, urednik ajdovskega portala Lokalne Ajdovščina Matjaž Jazbar in novinar in urednik tednika Domovina Tino Mamić. Vsi trije so odraščali na Vipavskem, kjer imajo še vedno tudi stalno bivališče, čeprav Možina živi največ v Ljubljani, Mamić pa v Kopru.

Slednji je tudi ustanovitelj in odgovorni urednik portala Vipavska.eu, zato na tem mestu podajamo na kratko nekaj informacij o njem.

ABC: Tino Mamić

Rojen v Šempetru (1972), odraščal v Šturjah, sin Hrvata, gradbenika in nekdanjega poslanca Ivana Mamića (NSi), diplomiral iz zgodovine in novinarstva. S soprogo Mojco, ekonomistko, s katero vodita družinsko podjetje za izdelovanje družinskih dreves (www.tinomamic.eu), imata pet otrok. Bil je urednik na reviji Ognjišče in Radiju Ognjišče (1997), nato je delal na Uradnem listu EU v Luksemburgu (2002) in kot politični novinar na Primorskih novicah (2005). Pol leta je bil odgovorni urednik Primorskih novic in kot edini urednik doslej dnevniku dvignil naklado (2006). Ustanovil je portal in brezplačnik Vipavska (2014), nato pa ustanovil tednik Domovina, ki ga ureja (2021). Za svoje delo je dobil Meškovo priznanje (2012), drugič pa ga je prevzel še kot odgovorni urednik tednika Domovina (2022).

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več