Stična Mladih se bliža

V soboto 16.septembra bo že 42.-ič Stična mladih v stiškem samostanu.

Stična mladih je enodnevni festival katoliških mladine, ki poteka že od leta 1981 v cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem. Lansko leto se je na festivalu zbralo več kot 3.000 udeležencev.

Geslo letošnje Stične mladih je: ˝Kdo praviš, da sem?˝ V ospredju bodo predvsem dileme in izzivi mladih v tem času. V porastu družbenih omrežij se v mnogih mladih poraja vprašanje identitete – od kod izhajam, kdo sem? Kreatorji letošnjega festivala so navdih za geslo našli v biblijskem odlomku iz 2. pisma Korinčanom (2 Kor 5, 17-21): “Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo.”

Med delavnicami so tudi predstave v izvedbi Gregorja Čušina, ki bo letos zaigral tudi Hagado in Evangelij po Čušinu. Nastopila bo tudi folklorna skupina Tine Ražanc. Svojo delavnico bo imel tudi župnik Martin Golob. Miha Kramli bo imel delavnico o zasvojenosti. Zavod Živim bo imel svojo delavnico o splavu, zlu in pričevanju. Svojo življenjsko zgodbo bo med drugimi predstavila Andreja Godnič, ki je misijonarka v Karibih, živela in delovala v Venezueli in se srečevala z uršulinkami v Angleški Gvajani in na Barbados. Svojo delavnico bo imel tudi ravnatelj dijaškega doma v Želimljah Gašper Otrin. Več o programu izveste na tej povezavi: LINK

Vse informacije so objavljene na spletni strani Stične mladih ter njenih družbenih omrežjih. Vstopnice za dogodek so dostopne na spletu po nižji ceni za 12 €. Na dan dogodka bo cena vstopnic 15 €. Poleg vstopnice lahko mladi nakupijo tudi vstopnico za vlak ali festivalski merch. Prevoz z vlakom bo organiziran zjutraj iz Ljubljane, prav tako zvečer povratek nazaj. Obiskovalci lahko pridejo tudi z avtobusi, ki jih organizirajo župnije same.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več