Domovina št. 87 – SPOLNE ZLORABE – Zakaj žrtve spolnih zlorab molčijo?

“V Sloveniji imajo nekateri – žal so to večinoma vplivnejši in pomembnejši – težave s tarčami. Tako radi streljajo v napačne. Kaj pomaga, če zadeneš črni krogec celo z dvema puščicama kot pravi Robin Hood, če gre za napačno tarčo?” piše v uvodniku Tino Mamić. Kdo in kam je streljal, preberite v novi Domovini.

V Temi tedna pišemo o uporih proti Zoranu Jankoviću: pred mestno hišo in na trasi gradnje kanala C0.

Pred ljubljansko mestno hišo so bile demonstracije proti županu zaradi gradnje kanalizacijskega kanala C0 na vodovarstvenem območju in zaradi pacientov, ki so v mestu ostali brez osebnega zdravnika.

V Klečah pri Ljubljani je v soboto skupina lastnikov zemljišč skušala ustaviti gradnjo zadnjih kilometrov spornega kanalizacijskega kanala. Pri nameri, da odstranijo varovalno ograjo, so jih ustavili varnostniki, med njimi tudi neznanec, ki jih je fizično napadel. Kmetje so prejšnji teden dobili rezultate analize geodeta, ki je ugotovil, da se kanal gradi po zemljišču, ki pripada 85-letnici in za katerega MOL gradbenega dovoljenja sploh nima. Posredovala je policija, sledil je protestni shod, dela pa se nadaljujejo.

Domovina 87 v digitalni obliki za naročnike izide že v sredo, v tiskani obliki pa v četrtek. Prelistajte jo na spletu tudi vi!

Domovina št. 87 – naslovnica

Domovina 87 prinaša tudi dva intervjuja ter dve kolumni. Z dr. Ernestom Petričem se je pogovarjal Luka Svetina, z dr. Tanjo Repič Slavič pa Andreja Barat.

Andraž Šest v svojem pismu iz Egipta piše o energetski dilemi: Evropa si prizadeva za ničelne izpuste, Afrika pa želi poceni energijo – pridobljeno iz nafte, plina in premoga.

“Album legendarne britanske rokovske zasedbe Pink Floyd, Dark side of the moon, je izšel 1. marca 1973. Danes velja za enega od najbolje kritiško ocenjenih albumov vseh časov. S 45 milijoni prodanih izvodov velja za tretji najbolje prodajani album vseh časov – za Jacksonovim Trilerjem in Back in black skupine AC/DC. Teme, ki jih raziskuje in segajo od rojstva in nedolžnosti do odraščanja, minljivosti in poti v norost, so danes aktualne bolj kot kdajkoli prej,” piše Luka Svetina.

Iskrene vsebine: 

Vse to in še več v 87. številki Domovine, ki je izšla danes, 2. marca.

Celoletna naročnina stane 159,00 € (v trafiki 187,20 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,60 €.

Cena celoletne digitalne naročnine v posebni adventni akciji: 119,00 €. 
 

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več