Domovina št. 83 – Vlada omejuje svoboščine: Vlada bi tajno vohunila za državljani

“Levičarji, ki imajo polna usta svoboščin, se na človekove pravice v resnici požvižgajo. Politiki, ki so obljubljali, da bodo državljane ščitili pred policijskim nadzorom, so zdaj uzakonili, da nam bodo na naš avtomobil lahko namestili sledilnik kar državni uradniki brez odredbe sodišča. Dacarji so dobili policijska pooblastila, da lahko tajno vohunijo za državljani. V tem pogledu smo se vrnili v čas diktature, v razmere, kot smo jih poznali pred letom 1990,” piše odgovorni urednik tednika Tino Mamić.

V 83. številki tednika Domovina v središče postavljamo manever stranke Levica, ki je zakon, ki omogoče sledenje poštnim pošiljkam, najprej podprla v Državnem zboru, nato pa ga poslala v ustavno presojo.

Njihovo nenavadno potezo komentira Tomaž Kavčič. “Zato je čudno, da nekateri, ki so sodelovali pri sprejemanju pravil o tajnem sledenju, v isti sapi govorijo, da so glasovali za in da so prepričani, da je zakon neustaven ter ga bodo predložili Ustavnemu sodišču v presojo. To je podobno, kot če bi sodnik nekoga obsodil in se nato pritožil zoper lastno sodbo, ker je ta napačna,” povzema davčnega svetovalca Jerneja Podlipnika.

razvoju stranke Levica od stranke z bolje ali slabše zamaskiranimi idejami o lepotah socializma kot ekonomskega modela prihodnosti do stranke, ki je spoznala, da je sklepanje kompromisov v demokraciji nujno, piše Martin Nahtigal.

Domovina 83 v digitalni obliki za naročnike izide že v sredo, v tiskani obliki pa v četrtek. Prelistajte jo na spletu tudi vi!

Domovina št. 83 – naslovnica

Predsednik NSi, Matej Tonin, je s pismom članstvu razblinil ugibanja o vstopu stranke v koalicijo in povedal, kaj zahteva od stranke SDS, da bo NSi prispevala podpise za ustanovitev preiskovalne komisije glede poslov Gen-I-ja na Balkanu.

Luka Svetina na podlagi pridobljenih dokumentov in izkušenj lastnikov zemljišč ugotavlja nepravilnosti pri gradnji kanalizacijskega kanala C0, ki ga Občina Ljubljana skupaj z Občino Medvode in Občino Vodice mimo dokumentacije gradi preko naravovarstvenega območja.

Luka Svetina je v oddaji vroča tema gostil dve zanimivi gostji. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, Bojana Beović, je spregovorila o napovedani zdravstveni reformi, ravnateljica Strokovnega centra Planina, Leonida Zalokar, pa se je odzvala na nedavno nasilje otrok in opozorila na težave v sistemu, ki je zadolžen za njihovo obravnavo.

Peter Merše poroča o prvem Pohodu za življenje, ki se je v Združenih državah Amerike odvil po lanski razveljavitvi razsodbe Roe proti Wade. 

Pišemo o Janu Plestenjaku, ki je v oddaji Arena na RTV SLO poskrbel za presenečenje, ko je spregovoril o petju v domačem jeziku in o kompeksu majhnosti.

Tudi ta teden se nadaljuje zgodba o zlorabah patra Marka Ivana Rupnikao primeru je namreč spregovoril papež Frančišek.

Gabriel Kavčič govori o svetu fluidnih identitet, v katerem živimo, in vlogi, ki jo imajo pri vzgoji mladostnikov škofijske gimnazije oz. njihovi profesorji.

Vse to in še več v 83. številki Domovine, ki je izšla danes, 2. februarja.

Celoletna naročnina stane 159,00 € (v trafiki 187,20 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,60 €.

Cena celoletne digitalne naročnine v posebni adventni akciji: 119,00 €. 
 

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več