Umrl minister z Otlice, pogreb bo v petek

Po daljši bolezni je umrl nekdanji obrambni minister Alojzij Krapež (64), so potrdili na ministrstvu za obrambo. Obrambni minister je postal leta 1997 v vladi Janeza Drnovška.

Krapež se je rodil 2. junija leta 1958 na Otlici. Po zaključeni srednji šoli je diplomiral na Fakulteti za strojništvo, pozneje pa je opravil še magisterij iz menedžmenta. Minister je postal v 4. slovenski vladi (in 3. Drnovškovi), v okviru kvote Demokratske stranke Slovenije, ki jo je takrat vodil Tone Peršak. Krapež je na položaju nasledil Tita Turnška, ki je odstopil zaradi afere Zavrč z vohunskim kombijem, ki so ga zasegli Hrvati.

Leta 1998 pa je tudi Krapež odstopil, potem ko so v javnost prišle informacije, da naj bi si nezakonito dodelil vojaško stanovanje. Leta 2000 je bil kandidat stranke DS na državnozborskih volitvah, 4 leta kasneje pa še na evropskih. Leta 2008 je bil kandidat Socialnih demokratov na parlamentarnih volitvah.

Krapež je živel na Tržaški 12 v Ljubljani. Ajdovska Komunala sporoča, da bo žarni pogreb pokojnega v petek, 27.1.2023, ob 14. uri na Otlici. Na dan pogreba bo žara pokojnega od 12. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanajo v dobrodelne namene.

Vir: Domovina

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več