Širimo VIP Zasavje: Ples, 7. del oddaje

Pred vami je že sedma oddaja Širimo VIP Zasavje, ki je tokrat v znamenju plesa.

Naša prva sogovornica je bila učiteljica plesa Kim Kern Kukovič, ki je s polovičnim delovnim časom zaposlena v Glasbeni šoli Trbovlje in s polovičnim delovnim časom v VDC Zasavje. Torej ji je poznano tako delo z otroki kot z starejšimi, v našem primeru z uporabniki VDC.

Z veseljem bi vam v tej oddaji pokazali njihovo najnovejšo plesno točko, kjer sodeluje tudi zborček iz VDC, a smo ga zaenkrat posneli le za potrebe prav posebnega natečaja, ki jih lahko, če bodo uspešni, kar pa ne dvomimo, popelje na veliki oder Cankarjevega doma.

V tej oddaji pa boste videli njihov ples, ki so ga prikazali ali odplesali že tudi prvi slovenski predsednici Nataši Pirc Musar. V kratkem intervjuju nam je Kim predstavila svojo ljubezen do plesa in poučevanja. Zagotovo je ona dokaz, da ni dovolj imeti le veliko znanja, za delo z otroki in uporabniki VDC moraš imeti tudi veliko srce. To pa Kim ima, kar so nenazadnje vsak na svoj način povedali tudi vsi naši sogovorniki v tej oddaji in boste lahko slišali v nadaljevanju.

Z nami je bila tudi dolgoletna uporabnica VDC Zasavje (vse od leta 1985) Megi Gorenak, ki je članica pevske skupine, katere člani so tako uporabniki kot zaposleni v VDC. Par lepih besed je namenila svoji rejniški družini in nam zaupala, da se je izučila za kovinarja. Marsikaj zanimivega je povedala tudi o življenju, delu v VDC in svoji ljubezni do glasbe in petja. Po Megi smo pred kamero povabili Almo Ravkić, ki je nepogrešljiva v plesnih točkah VDC. Par besed nam je povedala o svoji družini, glasbi in tudi o ljubezni do svoje družine, učiteljice plesa Kim in fanta Nika.

Metka Kotar, ki je bila naša naslednja sogovornica, je tokrat na plesni predstavi pogrešala svojega fanta Erkota, ki je tudi del plesne skupine. Tudi ona je rekla tole: “Sem zelo zadovoljna s Kim, super je.” Podobne besede je izrekel tudi Miran Ameršek, ki ga pogosto vidimo na odru, ali kot plesalca, pevca ali recitatorja: “Ponosen sem, da lahko sodelujem z našo plesno mentorico Kim in to že od vsega začetka, od septembra 2015.” Miran je tudi prava športna enciklopedija, ki pozna skorajda vse izide tekem na pamet, zato tudi pri učenju besedil za recitale nima težav. Miran je v VDC že od septembra leta 1999. “Zelo sem ponosen na svojo prijateljico Samiro Kokalj, ki mi pomaga, kadarkoli potrebujem pomoč, kakor tudi na Metko in Erkota,” je še dodal za konec.

Z mojim naslednjim sogovornikom Alešem se poznava že od njegovih otroških let. Spoznala sva se prek njegovega zdaj že pokojnega deda Darka, na katerega spomin v obeh še močno tli. Aleš nam je povedal, kako je srečen, da so mu z operacijo omogočilo hojo, kar mu omogoča lažje gibanje pri plesu, aktiven pa je tudi pri športni ekipi VDC. “Ko sem bil majhen, sem se bal, ali bom živel ali ne. Če ne bi imel operacije nog, ne bi shodil,” nam pove Aleš Šifrar in v nadaljevanju še marsikaj zanimivega. Tudi nekaj pohval na račun plesne ekipe, Kim in Domna, trenerja pri košarki. “Nobene ni take kot Kim, tudi v Sloveniji ne,” pa je za konec povedal naš zadnji sogovornik plesalec in športnik Mitja Mak Sinko.

Ob koncu si boste lahko ogledali še njihovo plesno točko, tisto ki gre v natečaj pa kdaj v naslednjih oddajah.

Oddajo si lahko v celoti ogledate s klikom na povezavo TUKAJ.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več