Nova Domovina že v prodaji – Premier v Vatikanu: Zakaj je bil Golob pri papežu?

“Istočasno, ko je Robert Golob občudoval neprecenljive vatikanske umetnine, med katerimi je izjemna tudi kapela p. Marka Ivana Rupnika, so v italijanskem levosredinskem dnevniku Domani (Jutri) pripravljali za tisk članek za naslednji dan. Na naslovnico so dali papeža in bombastičen naslov: Poljubi v imenu evharistije in seks v troje za upodobitev Svete Trojice, pravi redovnica, žrtev umetnika jezuita Rupnika,” v uvodniku piše urednik Tino Mamić.

Domovina 77 v digitalni obliki za naročnike izide že v sredo, v tiskani obliki pa v četrtek. Prelistajte jo na spletu tudi vi! 

Nadaljujemo pokrivanje “afere Rupnik”. Predstojnik jezuitov je povedal, da je p. Rupnik podelil odvezo ženski, ki se mu je spovedala, da je z njim imela spolno razmerje ter bil s tem avtomatsko izobčen. Objavljamo tudi povzetek pričevanja Rupnikove domnevne žrtve iz italijanskega časnika Domani.

V Temi tedna predstavljamo rezultate dveh anket. Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je med 9. in 12. decembrom za Domovino opravila agencija Episcenter, bi Aleksander Čeferin, če bi ustanovil stranko, prejel do 48 % glasov, Ivo Boscarol do 45 %, Anže Logar pa do 36 %. Gibanje Svoboda ima med opredeljenimi volivci še vedno 32% podporo. Presenetil je podatek, kako velik delež volivcev bi se od obstoječih strank prelil k “novim obrazom”. Preverite tudi, kako bi se odrezala stranka Nike Kovač.

Tudi anketa, v kateri so sodelovali 2.803 bralci Domovine, je pokazala da tako volivci SDS-a kot NSi-ja prihodnost vidijo v novih voditeljih.

Golob pri papežu: Sveti sedež ne zavrne nikogar in ne sodi, kdo je grešnik. Čeprav s svojo vlado doma ne deluje najbolj naklonjeno Katoliški cerkvi ali njenim stališčem, se je premier Robert Golob že zelo zgodaj v svojem mandatu odpravil na obisk k papežu Frančišku.

Intervju z Jožetom Strgarjem, nekdanjim ljubljanskim županom: Če želimo znova osvojiti mesta, se moramo na pomladnem polu poenotiti.

Domovina 77 je božična, tako da prinaša precej božičnih vsebin: praznično sladico Selme Bizjak, božično križanko Andreja Praznika, v rubriki Slikovito Gregor Čušin razmišlja ob Gérômovi sliki Avgustova doba, Kristusovo rojstvo, na temo božičnih pesmi pa se je pošalil Svit Podgornik.

Domovina št. 77 – naslovnica

Andraž Arko predstavlja najstarejše filme, ki v središče postavljajo zgodbo o Jezusovem rojstvu – preberete lahko drugi del.

V Iskrenih vsebinah številne kolumne z božično tematiko in Svetovalnica, kjer psiholog in terapevt dr. Miha Rutar odgovarja materi samohranilki, kako naj po ločitvi sebi in otrokom osmisli božič, ter povabilo k ogledu video pogovorov z dr. Andrejo Poljanec o vzgoji najstnikov.

Vse to in še več v 77. številki Domovine, ki je izšla danes, 22. decembra.

Celoletna naročnina stane 159,00 € (v trafiki 187,20 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,60 €.

Cena celoletne digitalne naročnine v posebni adventni akciji: 119,00 € 89,00 €. 
 

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

DELITE
Ne spreglejte
post-image
Aktualno

Protestna izjava

Podpisani predstavniki slovenske civilne družbe v imenu članov, plačnikov RTV-prispevka, protestiramo zoper politični kadrovski cunami, s katerim vladajoča politika po svojih nameščencih v organih RTV Slovenija izničuje še zadnje...
Naloži več