V prodaji je 75. številka Domovine – PO VOLITVAH in REFERENDUMIH: Samorefleksija desne sredine

“Stranke, ki izvirajo iz vrednot rojstva slovenske demokracije (SDS, NSi in SLS), so letos doživele več porazov. Dober rezultat na lokalnih volitvah in tesen poraz v predsedniški tekmi so dojele kot povsem nepomemben ob hudem porazu na parlamentarnih volitvah in treh referendumih. Zaradi dobrega rezultata Anžeta Logarja se je v javnosti začelo veliko govoriti o samorefleksiji pomladne trojke. In ta se je zgodila. Ne pa kot samorefleksija, ampak kot samo refleksija,” v uvodniku piše urednik Tino Mamić.

Domovina 75 v digitalni obliki za naročnike izide že v sredo, v tiskani obliki pa v četrtek. Prelistajte jo na spletu tudi vi!

V Temi tedna pišemo o samorefleksiji na desnem polu. Z drugim krogom lokalnih volitev se je sklenilo veliko volilno leto, kakršnega v Sloveniji še nismo videli. Zmagovalec leta je zagotovo levi politični blok, saj je zmagal na treh od štirih volitev in referendumih, če dodamo še lanski referendum o vodah, pa je leva prevlada še bolj očitna. 

***** Če bi objavili vse, kar smo v zadnjih dneh izvedeli, bi lahko napisali knjigo. A vire in informacije je treba pred objavo najprej preveriti. *****

Afera Rupnik” odmeva tudi v Domovini: “Domovina je že večkrat jasno pokazala, da se ne boji dregniti niti v najhujše osje gnezdo znotraj Cerkve na Slovenskem. Za razliko od drugih medijev pa Domovina za vsakim zapisanim stavkom stoji. Ko objavljamo neimenovane vire, so ti preverjeni. Ko gre za obtožbe, posebej pazimo, da imamo več različnih virov, ne samo enega. Zato na spletu nismo takoj povzeli, kar so pisali tuji mediji o Rupniku, saj nismo imeli dovolj preverjenih virov.”

Intervju z Blažem Košorokom, odstavljenim direktorjem Gen energije. Nekaj ocvirkov: V Sloveniji je že kar neka folklora, da se ob menjavi vlade direktorji v družbah, ki so v večinski državni lasti, zamenjajo. – Izziva sem se lotil z resno željo, da ključno investicijo drugega energetskega stebra, drugi blok jedrske elektrarne Krško, pripeljemo do konca. – Ne bi rekel, da mi je bil dr. Golob kakorkoli trn v peti, saj sva ves čas dobro sodelovala. – Mislim, da je preživeta ideja o energetskem konceptu, ki bi temeljil na nekih petletnih planih, saj je to nekaj, kar smo poznali v socializmu.

V Domovini 75 lahko preberete tudi osmo poglavje nove knjige Ivana Sivca Pika pri Božičku.

Gregor Čušin je svetemu Miklavžu poslal reklamacijo, Svit Podgornik pa piše o Pulitzerjevi nagradi za najbolj jezen komentar na spletu.

V Iskrenih vsebinah intervju z Dušanom in Lucijo Poslek o njuni izkušnji starševstva. Imata štiri otroke: hči se je rodila tri mesece prezgodaj, sin pa se je rodil s hudo razvojno okvaro možganov. Takoj po rojstvu je doživel dihalno stisko, zaradi katere se ni vedelo, ali bo preživel prve dni, njegova prihodnost pa je tudi danes negotova.

Dve kolumni o družini in odnosih: Zakaj si z možem ne kupujeva daril? in Jezus v moji dnevni sobi, ki je hkrati povabilo k spremljanju Adventnih minut za družino.

Domovina št. 75 – naslovnica

Vse to in še več v 75. številki Domovine, ki je izšla danes, 8. decembra.

Celoletna naročnina stane 159,00 € (v trafiki 187,20 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,60 €.

Cena celoletne digitalne naročnine v posebni adventni akciji: 119,00 € 89,00 €. 
 

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več