Beočanin v tretje zmagal, v Vipavi pa je veterinar Lavrenčič premagal menedžerja Kodeljo

Včeraj so se v Sloveniji odvile županske volitve. V boj za župansko mesto so se poleg dosedanjega župana Tadeja Beočanina podali še trije kandidati; Jožko Premrn (NSi), Marjan Poljšak (Socialistična partija Slovenije) in Nada Pirjevec (Gibanje Svoboda).

Občanke in občani so največ glasov (6.149) namenili Tadeju Beočaninu, članu SD in magistru farmacije, ter mu tako omogočili tretji zaporedni županski mandat. Na drugem mestu, s precej manj glasov (1.627) se je znašel Jožko Premrn, tretje mesto s 419 glasovi je zasedel Marjan Poljšak, nekoč že župan občine Ajdovščina, zadnje mesto je po glasovih pripadlo Nadi Pirjevec, ki so ji volivke in volivci namenil 370 glasov.

Volilna udeležba je bila v Ajdovščini 55,08%. Oddanih je bilo 8.666 volilnih lističev, od katerih je bilo 8.565 veljavnih, 101 glasovnica pa je bila neveljavna.

V občini Vipava sta se v županski boj podala dva kandidata, Goran Kodelja, ki je županoval v predhodnem mandatu in Anton Lavrenčič. Županskih volitev se je v Vipavi udeležilo 66,02% volilnih upravičencev. Oddanih je bilo 3.023 volilnih lističev, od teh je bilo 2.981 veljavnih in 42 neveljavnih. Zmagal je Anton Lavrenčič (1739 glasov, 58%), Kodelja pa je dobil presenetljivo manj (1242, 42%). Kodelja je bil močnejši v Vipavi, Lavrenčič pa v okolici.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več