Dr. Štrancar: “Gospodarstvo bo premagalo politično korupcijo”

Gospodarstvo bo prevladalo nad politično korupcijo in globoko državo. Mogoče šele v desetih letih, a ta čas prihaja. To je naravni razvoj, je v srečanju s primorskimi podjetniki poudaril dr. Aleš Štrancar (60), ustanovitelj podjetja BIA Separations, ki je bilo prodano za več kot tretjino milijarde evrov. “Nič nimam proti poštenim duhovnikom. To lahko potrdi tudi misijonar Danilo Lisjak, ki je tam zadaj v dvorani. Sem pa glasen zaradi nekaterih škofov in duhovnikov, ki niso pošteni. Eden je celo nekdanji zaupnik Udbe. Ti mečejo senco na 95% poštenih duhovnikov,” je odgovoril na pomislek poslušalke, da je proti duhovnikom.

Pogovor je bil v petek, 11. novembra v Morski zvezdi v Strunjanu, vodil ga je  Tino Mamić (50), odgovorni urednik tednika Domovina.

Dr. Aleš Štrancar je mož in oče petih otrok ter izjemno uspešen podjetnik, kemik in izumitelj. Je soavtor več patentov ter več kot 100 znanstvenih in strokovnih člankov na področju tehnologije separacije in čiščenja biomolekul.
S skupino znanstvenikov je ustanovil podjetje BIA Separations, vodilnega v razvoju monolitne tehnologije in edini proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških molekul.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več