Lojze Peterle gost nedeljske oddaje Intervju

Danes zvečer, ob 21.10 na TV SLO 1 bo gost nedeljskega Intervjuja predsednik prve demokratične slovenske vlade Lojze Peterle. Z njim se je pogovarjal Jože Možina.

Ta uvodoma izpostavi ukinjanje samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, kar razume kot škandal, usmerjen proti največjemu dosežku v vsej slovenski zgodovini. Peterle opaža, da je zdajšnja vladna koalicija mačehovska do tega dela slovenske zgodovine, kar po njegovem izvira iz dejstva, da slovenske pomladi in osamosvojitve niso vodili komunisti, ampak DEMOS.

Peterleta skrbijo težnje po prevladi ene politične opcije na vseh področjih, kar spominja na enoumje, iz katerega smo izšli. Komentiral je tudi domnevni fizični napad na aktivistko Niko Kovač in ga primerjal z napadi na druge “ne naše”, ki pa niso bili deležni nikakršne medijske pozornosti. Tako so bili na primer vandalizirani bivališče direktorja Muzeja slovenske osamosvojitve Željka Oseta in muzejski prostori. Tudi njega so na ulici zmerjali, da je fašist.

Peterle se je med drugim dotaknil globalno medijsko podprte ideologije LGBT ter poudaril svoje vrednote in udeležbo na Pohodu za življenje, na katerem so zagovarjali pravice nerojenih otrok. Peterle ugotavlja, da se evropska civilizacija zaradi odmika od vrednot, ki so jo oblikovale, nekako pogreza. Sam je na predavanju o duši Evrope v Gradcu dejal, da moramo za začetek odpraviti princip sovražnika. To pomeni, da odnos do drugače mislečih nikoli ne sme voditi v skrajnosti.

Jože Možina – Twitter

Vabljeni k ogledu!

Vir: Jože Možina, TV SLO

Fotografije: posnetek zaslona

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več