Zadnji dnevi za podporo referendumom – državljani lahko podpišejo na upravnih enotah osebno, preko E-uprave pa zadostuje minuta ali dve

Samo še par dni je do konca zbiranja podpisov za tri referendume, ki so jih predlagali v opoziciji, da bi ustavili nekatere zakone nove vlade. Trije zakoni povečujejo število ministrstev iz 17 na 20, spreminjajo javni zavod RTV Slovenija, da bi bil bolj po volji “civilni družbi” in ukinjajo izvajanje dolgotrajne oskrbe.

Novele zakonov, ki prinašajo škodljive posledice za vse državljane Republike Slovenije, se lahko zavrne samo na referendumu,” trdi SDS.

Vlada uvaja nov organ upravljanja in nadzora RTV Slovenija, kar pomeni, da v njem ne bo več predstavnikov gledalcev in poslušalcev, ampak samo predstavniki nekaterih organizacij kot so informacijska pooblaščenka in olimpijski komite.

Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o dolgotrajni oskrbi ukinja rešitve, ki urejajo področje dolgotrajne oskrbe, z zagotavljanjem pogojev za dostopno, kakovostno in varno obravnavo odraslih oseb, ki zaradi bolezni, starosti, poškodb ali invalidnosti ne zmorejo več samostojno poskrbeti zase.

Povečanje števila ministrstev po Zakonu o spremembah Zakona o Vladi Republike Slovenije prinaša višje stroške za proračun. V SDS izpostavljajo, da omenjena novela dokazuje, da so za vlado Roberta Goloba prioriteta funkcionarski stolčki, saj želijo z večjim številom ministrstev, zagotoviti službe neizvoljenim politikom.

Obrazec lahko podpišete elektronsko preko e-Uprave

Za podpis podpore preko e-Uprave je potrebno klikniti na spodnje povezave, ki vodijo neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave pa je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE– za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20n zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije.
PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki.
PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE– za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe.

Navodila, kako oddati podpis podpore

Vsi, ki bi želeli oddati svoj podpis proti bohotenju birokracijezakonu o RTVS in proti ukinitvi dolgotrajne oskrbe, lahko to storijo tako, da obrazec osebno podpišejo na upravni enoti.

Za podpis podpore referenduma so obrazci, dosegljivi s klikom na povezavo.

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20 in zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj.

PROTI POLITIZACIJI RTVS – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu najdete tukaj.

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe (Obrazec je dostopen tukaj). Več podrobnosti o zakonu je na voljo tukaj.

Obrazec je nujno podpisati šele pred uradno osebo

Na obrazcu nato s tiskanimi črkami izpolnite osebne podatke (ime in priimek, datum rojstva ter stalno prebivališče).

Obrazec morate nujno podpisati šele na upravni enoti/krajevnem uradu pred uradno osebo.

V primeru, da obrazca ne podpišete pred uradno osebo, bo vaš podpis neveljaven. Ob podpisu potrebujete tudi svojo veljavno javno listino (osebna izkaznica / potni list / vozniško dovoljenje / maloobmejna prepustnica / orožna listina). Predhodno naročanje na nobeni upravni enoti za ta namen ni potrebno.

Izpolnjen in na upravni enoti podpisan obrazec se pošlje po pošti na naslov: Slovenska demokratska stranka, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana, ali pa se ga odda pri stojnici stranke SDS pred upravno enoto oziroma krajevnim uradom.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več