ODMEV TEDNA: Rudar, ki si lahko privošči 70-milijonsko kazen

Slovenska vlada ima novo strategijo spopadanja z energetsko krizo. Če so prej vse stavili na čisto – sončno in vetrno energijo – so se zdaj spustili malo pod zemljo in alarmantno ugotovili, da niti tako imenovane umazane energije niti rudarjev nimamo dovolj. Videti je, da je glavna strategija boja proti energetski krizi redukcija gospodarstva. Gre le za »brainstorming« premiera Goloba ali za resno napoved?

V igri za predsednika države so se karte malo premešale. Po odstopu Marte Kos je kandidaturo napovedal Milan Brglez iz SD, ki ga sicer njegov bivši nadrejeni Miro Cerar ne priporoča.

Na koalicijskem vrhu so bili člani koalicije spet izjemno zadovoljni sami s sabo. Pozitivni ukrep so povečani otroški dodatki za prihajajoče mesece, negativni pa odstop od posla z vojaškimi vozili, ki nas bo stal za 70 milijonov penalov.

Manjše popadke na medijski sceni je povzročila napoved gradnje zasebne bolnišnice. Levo usmerjen del politike nam vztrajno skuša prodati podobo, da se bodo v zasebnih zdravstvenih ustanovah zdravile elite, medtem ko bo raja še naprej čakala v prenapolnjenih vročih hodnikih UKC-ja. Nekako pa pri tem pozabijo omeniti, da so pravzaprav ravno oni tista elita …

Ukrajinci so prevzeli pobudo na bojišču. Rusi se umikajo in puščajo za sabo orožje in vojaško mehanizacijo … Pa so stvari res tako preproste, kot je videti na prvi pogled?

V petkovi oddaji sta za vas komentirala Andreja Barat in Martin Nahtigal.

Vabljeni k ogledu spletne oddaje medija Domovina na povezavi s klikom TUKAJ.

Andreja Barat in Martin Nahtigal

Vir: spletni medij Domovina

Fotografiji: posnetka zaslona

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več
[obvestilnik logo="prikazi" target="_blank"]