VROČA TEMA – Predsedniški kandidat Janez Cigler Kralj: “Najbolj optimalna skupnost za življenje je družina, kjer sta prisotna oče in mama!”

V tokratni oddaji Vroča tema spletnega portala Domovina je voditelj Luka Svetina gostil 44 – letnega Korošca, priljubljenega nekdanjega ministra Janševe vlade in aktualnega vodjo poslanske skupine NSi, Janeza Ciglerja Kralja.

Njegova kandidatura je bila pravo presenečenje na klavzuri stranke prejšnji teden, saj je vse kazalo, da bo stranka Nova Slovenija na letošnjih predsedniških volitvah podprla predsednika Državnega sveta Alojza Kovšco. Na klavzuri so vplivni člani stranke vztrajali, da morajo kot tretja največja parlamentarna stranka na volitve s svojim prepoznavnim glasom in tako so v kandidaturo prepričali Cigler Kralja.

Janez Cigler Kralj je odgovarjal na vprašanja, ki javnost najbolj zanimajo in so povezana z Novo Slovenijo; vprašanje pravice do splava in pravice do posvojitve otrok s strani istospolnih partnerjev. Prav on je namreč pred tedni razburil javnost z izjavo, da se bo stranka z vsemi pravnimi sredstvi borila proti odločitvi ustavnega sodišča, ki je preglasilo voljo ljudstva z referenduma o Družinskem zakoniku leta 2015.

Pojasnil je še v kateri bazen volivcev se sam podaja in zakaj SDS-ovega Anžeta Logarja na teh volitvah ne vidi kot protikandidata.

Celoten intervju si lahko ogledate s klikom na povezavo TUKAJ.

Tino Mamić – Twitter

Vir: spletni portal Domovina

Naslovnica: posnetek zaslona

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več