Pomembne jesenske volitve

Jurij Paljk urednik Novi Glas eu

Verjamem, da ga ni med nami, ki ne bi bil naveličan italijanske politike, še posebej zdaj, ko se nekateri vodilni politiki obnašajo tako, kot da se ni nič zgodilo s padcem Draghijeve vlade, kot da grožnje pandemije s covidom ni več, kot da ni krvave vojne v Ukrajini in tudi ne vse večje draginje, stagniranja gospodarstva in še in še.

Mestoma je prav ogabno gledati določene politike, ki nadaljujejo s sprenevedanjem in jim gre zares le za lastne stolčke. Volitve v Italiji bodo 25. septembra. Takrat bomo poklicani tudi mi, predstavniki slovenske narodne skupnosti v Italiji, da oddamo svoj glas in tako pripomoremo k, upajmo, večji stabilnosti države. Za našo skupnost bodo to posebne volitve, saj medtem ko to pišemo, v torek zjutraj, 2. avgusta 2022, še ni povsem gotovo, če bo vrh Demokratske stranke zagotovil dosedanji slovenski senatorki Tatjani Rojc v Rimu tako volilno mesto, ki bi ji in nam vsem omogočilo, da jo ponovno izvolimo.

Po napovedih in ugibanjih, naj bi se to zgodilo v kratkem. Upajmo, da bo tako, saj je Demokratska stranka edina, ki je doslej omogočila slovenskim predstavnikom, da so nas lahko zastopali na najvišji ravni v Rimu. Senatorko Tatjano Rojc smo podprli, jo podpiramo in jo bomo, ker je izjemno delavna, ker je prisotna med nami, ker se bori za naše pravice, a tudi ne pozablja pravic drugih, ker je kulturna oseba, ki vidi več kot le naše okolje, ker tke vezi, ki so vsem nam v prid.

Tatjano Rojc podpiramo zato, ker je Slovenka, ker svoje slovenstvo živi v polnosti doma, v italijanskem senatu in v širšem evropskem prostoru, ker razume svojo danost, da je Slovenka, kot tisti nekaj več, ki dela naš prostor, Italijo in Evropo lepšo, bolj demokratično, bolj svobodno, bolj bogato in bolj človeško.

Če je res, da je politika vedno iskanje možnega, potem upamo, da bo Tatjana Rojc ponovno na taki kandidatni listi Demokratske stranke, ki ji bo omogočila ponovno izvolitev. Naša naloga bo, da jo podpremo, da gremo na volišča in ji ter si zagotovimo mesto v senatu!

Novi glas eu logotip
DELITE
Ne spreglejte
Naloži več