Izjava Iva Boscarola o nagradi gasilcem in prostovoljcem, ki se borijo z ognjem na Krasu

V petek zvečer je slovensko javnost na eni od slovenskih komercialnih televizij presenetil Ivo Boscarol, ki je javnost seznanil, da bo gasilcem daroval enak znesek, ki ga bo gasilcem namenila vlada Republike Slovenije. Čeprav smo v zadnjih nekaj mesecih brali o kar nekaj dobrodušnih donacijah Iva in Taje Boscarol, o katerih smo na naši spletni strani že pisali, nas je ta zadnja Boscarolova odločitev znova zelo pozitivno presenetila.

Gasilci so namreč brez dvoma v zadnjem tednu naši junaki, ki svoja življenja postavljajo v prvo bojno linijo z ognjenimi zublji na Krasu. In če kdo, si prav oni zaslužijo nagrado.

Vlada RS je na petkovi dopisni seji sklenila, da za gasilce in prostovoljce nameni denarno nadomestilo v vrednosti 63 evrov za tiste, ki pri gašenju sodelujejo do 8 ur na dan ter 94,50 evrov za tiste gasilce, ki pri gašenju sodelujejo več kot osem ur na dan.

In petkova večerna novica, ki je javnost pozitivno presenetila je bila Boscarolova novica, da bo za gasilce in prostovoljce doniral enak znesek kot jim ga bo namenila vlada.

V uredništvo časnika smo včeraj dopoldan prejeli sledečo pojasnilo Iva Boscarola, s katero želi podati dodatno pojasnilo in pravilno interpretacijo njegove petkove izjave o donaciji:

“Pozdravljeni,

osupljiv požar na Krasu je žal potrditev moje ugotovitve, da je ta del Slovenije požarno najbolj ogrožen.

Spomnili se boste, da sva s hčerko pred časom donirala občini Ajdovščina denar za večnamenski regionalni helikopterski center na letališču v Ajdovščini, ki bi pokrival tudi področje Krasa in Trnovske planote. Hitra akcija iz zraka lahko namreč prepreči požar velikih razsežnosti.

Kakšen požar se lahko razvije v kratkem času lahko žal vidimo te dni, ko spremljamo nečloveške napore gasilcev in prostovoljcev v boju z neukrotljivim ognjem ter trepetamo ali bodo uspešni ali ne. To je boj v peklenski vročini za vsako hišo, drevo in življenje. Res so heroji, od prvega do zadnjega.

V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh. Vladi bom doniral enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama, tako da bo podvojila znesek nagrade. Brez dvoma si zaslužijo čim večjo nagrado, ki pa bo glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna.

Držimo pesti za naše junake in vsi pomagajmo po svojih močeh!
Ivo Boscarol«

Fotografija: Wikipedija

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več
[obvestilnik logo="prikazi" target="_blank"]