“Če človek ne pozna svojih korenin, potem je izgubljen v viharju.” – Dr. Aleš Štrancar v oddaji Intervju

V sinočnji oddaji Intervju na TV SLO 1 je voditeljica Vida Petrovčič gostila kemika, znastvenika, izjemno uspešnega podjetnika in velikega domoljuba dr. Aleša Štrancarja.

“Je na svojem področju trmast in neustrašen, odličen je v analitiki, odličen je v razvoju procesov in pravzaprav poleg tega ima pa izredno sposobnost prodaje, je zelo pošten in to je bil glavni razlog, da je ta projekt uspel,” opiše Štrancarja soustanovitelj podjetja Bia Separations, dr. Matej Penca.

Podjetje Bia Separations, katerega izvršni direktor je Aleš Štrancar, se je pred dnevi prvič uvrstilo med velika podjetja lestvice TOP 101 časnika Finance. Članek o tem si lahko preberete s klikom TUKAJ.

Pred kratkim je Štrancar presenetil slovensko javnost z milijonsko donacijo v novo medijsko družbo Mediainvest. Ta je od Zavoda Iskreni odkupila spletni medij in tednik Domovina. Ravno v petek, 1. julija 2022 so izpeljali prenos izdajateljstva spletnega dnevnika in tiskanega tednika Domovina z Zavoda Iskreni na podjetje Domovina d.o.o.. Več o tem lahko preberete s klikom TUKAJ.

Štrancarjeva donacija naj bi po njegovih besedah prispevala k normalizaciji medijske krajine. Urednikom in novinarjem želi vrniti poslanstvo v katerem bodo ustvarjali brez političnih in tajkunskih pritiskov.

V oddaji Intervju sta z voditeljico spregovorila o cepivih mRNA, o vrednotah in smislu življenja, o donaciji za porodnišnico v Ruandi, o politiki, izidih volitev, ki so po Štrancarjevem mnenju izid kaosa v glavah slovenskih volilcev, o delitvah Slovencev, in še o marsičem.

“V naslednjem letu, dveh bomo videli ogromne stečaje, en kup podjetij, ki so in temeljijo na nezdravih temeljih. Moramo se zavedati, da tisti, ki je nekaj pokradel, nikoli, nikoli ne zna upravljati tega premoženja kot tisti, ki je to premoženje iz nič ustvaril. Jaz ne kupujem jaht, nikoli jih nisem kupoval in jih tudi nikoli ne bom, tudi denar, ki sem ga iz prodaje Sartoriusu zaslužil, je večina šel v gradnjo drugih podjetij, drugih zadev. Drugi kupujejo jahte, denar je šel v jalove investicije,” zaključi izjemno zanimiv pogovor Aleš Štrancar.

Oddajo Intervju si v celoti lahko ogledate na povezavi s klikom TUKAJ.

Vir: TV SLO

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več
[obvestilnik logo="prikazi" target="_blank"]