Ivo Boscarol Župniji Šturje doniral skoraj 97 tisočakov

V Vipavski dolini se napovedane donacije s strani Iva Boscarola nadaljujejo.

V oznanilu št. 26/22 Župnije Šturje lahko preberemo posebno zahvalo šturskega župnika Zorana Zornika donatorju Ivu Boscarolu za prav posebno donacijo. Boscarol se je namreč takoj odzval na osebno prošnjo župnika in nemudoma priskočil na pomoč Župniji Šturje.

Posebna donacija: Seveda sem vsakemu župljanu zelo hvaležen za vsak dar pri naši obnovi ali pa za prostovoljne ure, ki jih opravite za župnijo. Tokrat pa bi se rad še posebej javno zahvalil g. Ivu Boscarolu, ki je sprejel mojo prošnjo in nanjo obilno odgovoril. V ponedeljek sva podpisala pogodbo o donatorstvu v skupni višini 96.898,56 EUR za obnovo zvonov in Marijinega doma. Denar je bil že isti dan na župnijskem računu. S to donacijo smo se rešili velikega deleža dolga, ki ga bomo odplačevali, saj investiciji ob vseh podražitvah presegata naša zbrana sredstva. Zato se g. Ivu Boscarolu javno iskreno zahvaljujem za njegovo velikodušno donacijo naši župniji,” je v oznanilu napisal župnik Zoran Zornik.

Del donacije v vrednosti 50 tisočakov je namenjenih obnovi Župnijskega doma v Šturjah, ki se uporablja za širšo javnost in potrebe Župnije Šturje oziroma bo pripomogel k odplačilu velikega deleža dolga za obnovo.

Z drugo donacijo v višini skoraj 47 tisočakov pa bo Župnija Šturje dobila nov zvon, ker dosedanji ni uglašen na druge zvonove.

»Vesel sem, da lahko kot faran pomagam in hvaležen sem vam, da se tako trudite za našo župnijo,” je v odgovoru na župnikovo prošnjo zapisal Ivo Boscarol.

Vir: Župnija Šturje

Fotografija: Tino Mamić

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več
[obvestilnik logo="prikazi" target="_blank"]