Milena Miklavčič: Dragocena mladost

Milena Miklavčič

Pred dnevi je neka mama na družabnih omrežjih postavila tole vprašanje: ”Se vam zdi zveza med 16-letnim dekletom in 24-letnim moškim, primerna? Naslednji vikend pride fant na obisk. Kako naj se odzovem? Kako naj se obnašam?

Po pravici povem: prav milo se mi je storilo. Čas, ki bi moral biti namenjen raziskovanju življenja in tudi spoznavanju fantov, študiju, izobraževanju, najstniškim norčijam zamenjati za resnega fanta? Ne, in še enkrat ne!

Ne bom pozabila vrstnice, ki je v takšni zvezi tudi zanosila in rodila konec drugega letnika. Zdelo se nam je fino, ko smo jo obiskale, vzhičeno crkljale dojenčka in lupčkale njegova polna lička! Niti pomislile nismo, da ta dojenček ponoči ne spi, da je morala biti Petra ne le mama, tudi žena, kuharica, gospodinja, za povrh pa še obiskovati pouk. Veliko smo ji pomagale, a mladosti, ki je življenjskega pomena za vsakega odraščajočega človeka, ji, žal, nismo mogle ne dati ne nadomestiti. 

Pred dobrimi desetimi leti je po spletu in medijih zaokrožila novica, da se nekaj plete med učiteljem in trinajstletnico. Omenjeni je kasneje povedal, da je naredil napako, ko se je spustil na nivo najstnice. Trdil je, da je šlo takrat, ko ji je na spletu napisal ”l love you”, za neslano šalo in da je ostalo le pri besedah.

Preberite zapis v celoti tukaj.

Piše Milena Miklavčič

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več