Milena Miklavčič: Brez muje se še čevelj ne obuje

Milena Miklavčič

V Nedelu, 8. maja, smo lahko prebrali intervju z Bojano, mojo nekdanjo kolegico z radia Sora in njenim Tomom Križnarjem. V oči mi je pa padel že naslov: ”Tam, kjer se udobje konča, se življenje začne.

S temi besedami se zelo strinjam. Malo spominjajo na pregovor: ”Brez muje se še čevelj ne obuje”. V podobnem predalu bi lahko našli tudi znani citat: ”Težki časi ustvarijo močne ljudi. Močni ljudje ustvarijo dobre čase. Dobri časi ustvarijo šibke ljudi in ti ustvarijo težke čase.” Pod njim se je podpisal G. Michael Hopf, priljubljeni ameriški pisatelj, skozi zgodovino pa se je že neštetokrat izkazal za resničnega.

Družba, v kateri živimo, je na splošno zelo razvajena. Nič se več ”ne splača”, vse bi radi imeli, če pa to ne, pa vsaj kupili z denarjem, ki bi ga jemali iz vreče brez dna.

Prisegamo na žur, vse naj bo na izi, država pa naj poskrbi, da nam bo fajn. Če družba tega ne stori takoj, jo je treba zrušiti in pripeljati drugo, ki bo bolj dovzetna za uresničevanje želja.

Včeraj sem po srečanju z dvema gospema v slaščičarni Maxija, govorila še z Natalijo, ki je v Slovenijo pribežala s tremi otroki iz Ukrajine. Samo eden je njene krvi, dva sta od prijateljice, ki ni mogla na pot. Mož, sinova in zet so na bojiščih.

Ko sem jo vprašala, kako ji je pri nas všeč, je rekla, da zelo, le ”ljudje ne razumejo, kako je v Ukrajini.”

Preberite zapis v celoti tukaj.

Piše Milena Miklavčič

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več