Obeta se volilna prevara, kot je še ni bilo. Golob odhaja, Kos prihaja. Ti vrabca…

Šele danes zjutraj je postalo jasno, kaj ima v ozadju levica za te volitve. Oziroma, natančneje, kaj imajo v načrtu strici iz ozadja. Bojan Požar je objavil informacije o tem, da bodo Roberta Goloba zaradi črnogorske afere umaknili in ga bo nadomestila Marta Kos, nekdanja novinarka in diplomatka, ki pa jo najdemo tudi na razvpitem seznamu Udba.net.

Indici o tem so bili objavljeni že večkrat in to v različnih medijih. Levica namreč pred volitvami namreč ni jasno povedala, koga bo predlagala za mandatarja, po logiki stvari pa bi to moral postati najmočnejši predsednik levice, torej Robert Golob. Ljudje zato odločajo o dveh opcijah, o dveh potencialnih premierjih: Janezu Janši in Robertu Golobu. Ampak, ti vrabca, tega nihče glasno ni izrekel. Požarjeve informacije, ki običajno, in to v zelo veliki meri, držijo, napovedujejo preobrat: v primeru zmage levice bo premierka Marta Kos. Ki je tri dni nazaj brez izvolitve postala kar podpredsednica stranke svododnjakov.

Isti ptiči skup letijo. Tako pravi star pregovor. Isto rdeči ptiči tudi. Letijo pa različno. Golobi lenobno in ležerno, kosi živahno in hitro.

Strici iz ozadja so to dobro preračunali. V zadnjih štirih mesecih so se mediji ukvarjali samo z Golobom in ga “skurili”, saj je samo vprašanje časa, kdaj bo odšel. Bodisi zaradi novih dokazov o eni od številnih afer bodisi zato, ker bo vrgel puško v koruzo njegov vzornik Janković po zmagi na volitvah 2014 ali Šarec. Zdaj pa prihaja spet “novi obraz”, v medijih neomadeževan, ki pa mu ne bo treba na volitve. Tako velike prevare levica nad svojimi volivci v zgodovini še ni naredila.

Da je to v interesu stricev iz ozadja je nedvomno. Na čelu države si želijo človeka, ki jih bo ubogal (kot Borut Pahor) in ki ne bo nepredvidljiv, saj so se dvakrat že opekli. Janković in Šarec sta zmago na volitvah pretvorila v poraz, saj sta parlamentarno večino prepustila Janezu Janši. To bi utegnil ponoviti tudi Golob. Menda ni treba prav nikogar prepričevati, da se Golob zelo težko kaj dogovori. Ni treba biti prerok, da predvidiš ponoviti zgodbe iz 2014. Nekdanji Jankovićev podpredsednik bi lahko tudi bil, tako kot Janković, opravilno nesposoben sestaviti vlado in bi jo prepustil Janši.

Golob je na soočenju, zaradi katerega bi po mojem skromnem mnenju moral narediti test za droge, trikrat povedal, da volivci plešejo. A plešejo in obračajo se očitno levičarski politiki.

Post scriptum

Danes je volilni molk, ko je organizirana predvolilna kampanja prepovedana. Izražanje mnenj ljudi, ki niso v kampanji, pa ni prepovedano. To je ugotovilo ustavno sodišče pred kakimi petimi ali šestimi leti.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več