Na volitvah bo zmagal bodisi ljubljanski centralizem bodisi normalna Slovenija. Ljubljani pa bosta pomagala Gorenjec in Goričan. GO-GO.

Glavno sporočilo pred nedeljo je: “Če bo Ljubljana volila, podeželje pa abstiniralo, je zmaga leve opcije praktično neizogibna.” Napisal ga je Rok Čakš v odličnem komentarju na portalu Domovina. Ima prav. Volitve se bodo odločale med bolano Ljubljano in Slovenijo.

Ali bo zmagal ljubljanski centralizem Gorenjca Mesca in Primorca Goloba, ki si doma ne upata nastopiti na volitvah, ali normalna Slovenija. Ne gre, da bi bilo kaj narobe z Ljubljano ali Ljubljančani. Tudi moja draga je ponosna Ljubljančanka. Gre za bolani del Ljubljane, ki se je kot rak razširil po vsem mestu. Odvzel je prestolnico Slovencem onkraj obvoznice in Ljubljančanom ter jo potisnil v roke postopačev, delomrznežev in arogantnih centralistov. Naveza GO-GO proti Sloveniji.

Ne gre za nacionalizem, kje pa! Problem Jankovića ni njegovo poreklo ali ljubljanščina s srbskim akcentom. Tudi sam imam hrvaški priimek in sem nanj ponosen. Problem Jankovića je, če omenim samo eno afero, spolno nasilje nad desetletja mlajšo farmacevtko.

Naveza GO-GO pa se spogleduje ravno z idejo, da bi v primeru zmage levičarskih strank, Svobode, Levice in drugih, premier postal Zoran Janković. Ki na volitvah sploh ne bo nastopil.

Prav smešno je. Golob se ni znebil vipavskega G, kar smo se drugi naučili v petem razredu osnovne šole: seveda ga ponosno uporabljamo, a v naši materinščini, narečju, ne pa v knjižni slovenščini ali v angleščini. In zdaj z vipavskim G, narečnim glasom, ki je vmes med glasovoma G in H in ga, denimo, poznajo tudi Slovaki, zagovarjal interese ljubljanskega centralizma.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več