Kučan ima prav – Volitve bodo prelomnica

Pred meseci je nekdanji predsednik države Milan Kučan rekel, da bodo tokratne volitve prelomne. Bivši predsednik vedno dobro premisli, kaj reče. Spomnimo se njegovih besed dan pred napadom jugoslovanske armade na osamosvojeno Slovenijo, da so »danes dovoljene sanje« in da bo »jutri nov dan«.

Kaj je bivši predsednik mislil s prelomnimi volitvami, najprej ni bilo jasno. Mnogi analitiki so zato rekli, da Kučan želi spodbuditi volivce levice k večji udeležbi.

A danes vidimo, da so imele njegove besede veliko globlji pomen. Levičarske stranke so namreč v zadnjih tednih pokazale, da hočejo drugačno Slovenijo kot jo poznamo danes. Želijo jo povsem predrugačiti.

Stranka Levica je vložila zakon, da bi obdavčili vse hiše, večje od 160 kvadratov. To bi najbolj udarilo po žepih srednji in nižji razred, saj najdražja stanovanja v Ljubljani večinoma nimajo 160 kvadratov. Celotna levica, koalicija Kul in nova stranka Svoboda Roberta Goloba so napovedali, da bodo razveljavili zakon, ki je nedavno vsem zaposlenim zvišal plače. »Dohodninska reforma je napačna. Obrniti jo moramo na glavo,« je bil odločen Golob. Če zmaga leva koalicija, se bo to torej hitro poznalo v naših denarnicah.       

A spremembe se obetajo tudi v jeziku in razmišljanju. Treba bo začeti misliti in govoriti drugače. Golob, Primorec, ki bo kandidiral v središču Ljubljane, je ob 8. marcu poslal naslednjo čestitko: »Ženskam in osebam, ki se identificirajo kot ženske, čestitam ob prazniku.« Mogoče bo tako mednarodni dan žensk že naslednje leto imel novo ime? Moški bomo potem morali paziti, da koga slučajno ne izpustimo, če bomo hoteli sodelavkam podariti rožo…

A to še ni vse. Vse leve stranke, Svoboda, SD, LMŠ, SAB in Levica podpirajo posvojitve otrok s strani homoseksualnih parov. V javni upravi bi po njihovem mnenju morali uvesti spolno nevtralen jezik. Kaj to pomeni? Strokovnjaki predlagajo, da začnemo uporabljati nove besede: miselka, lopovka, poslovnica, kupka, piska. Beseda gospodična bo prepovedana, prepovedano bo tudi napisati gospa Novakova.

Seveda to niso vse spremembe, ki jih levičarji napovedujejo v primeru zmage. Zato moramo pritrditi nekdanjemu predsedniku Kučanu. Volitve bodo prelomne, saj bi zmaga levih strank prinesla prelomnico, po kateri ne bo nič več tako, kot je bilo. Do volitev so dovoljene sanje, potem bo nastopil novi dan.

(Uvodnik v brezplačnik Vipavska, ki je izšel v 14.000 izvodih 4. aprila)

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več