Milijon, laž in ignoranca

Zdi se, da v Sloveniji vsak dan kak izumitelj vloži v medij 1.000.000 evrov. Večina medijev je namreč novico o tem bodisi dala na obrobje ali pa povsem ignorirala. Celo RTVS, ki naj bi zdaj bila “desna”. A v resnici od slednje nihče ne pričakuje, da bi bila desna. Dovolj je, da je objektivna.

To pa ni, če RTVS na portalu objavi laž, da je Štrancar “doniral”, čeprav je investiral in postal družbenik. Na to sem opozoril in so popravili. Opravičili se seveda niso. In tudi ni, če v osrednjem dnevniku novico objavi brez najpomembnejših informacij. Objavljeno novico bi lahko profesorji na novinarstvu vzeli za šolski primer, kako neprofesionalno in obrtniško slabo narediti TV “vestičko”.

Ne vem, kdo je podpisan, jaz si česa podobnega ne bi upal podpisati niti v srednji šoli, ko sem bil tehnični urednik šolskega glasila Iskre. Na tiskovki pa je bil novinar, katerega vprašanj bolje da niti ne omenjam. Za Vaš denar, da ne bo pomote.

Bi si pa upal staviti, da bo varuhinja pravic gledalcev ocenila, da s poročanjem ni bilo nič narobe. Pa oba veva, da je bilo narobe in tudi zakaj se je to zgodilo…

Članek “Dr. Štrancar z investicijo v ekipo Domovine” lahko preberete s klikom TUKAJ.

Fotografija: Tomo Strle

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več