NAPOVEDNIK: Lee Harris & Davor Božič (feat. Eva Irgl, komorni zbor AVE) v petek, 15. aprila, predstavljata novo pesem

“Pesem in videospot »Deer’s Cry« prihajata med poslušalce pred to veliko nočjo. Gre za poezijo, ki jo je napisal sveti Patrik v 5. stoletju. Na Irskem je bilo takrat za kristjane precej nevarno in ko se je s svojo skupino ljudi odpravil na dvor, da bi se neke stvari dogovoril, je vedel, da bo prečkal ozemlja, kjer bodo nanj čakali vojščaki, da bi ga želeli pokončat. S to pesmijo so klicali Kristusovo prisotnost, da jih bo na poti obvarovala. In res jih je. Varno so prišli na dvor, vojščaki pa so kasneje rekli, da jih niso videli, da so videli le majhno čredo jelenov sredi meglic. Torej gre za pesem zaščite in mislim, da bo v tem velikonočnem času, sploh v teh okoliščinah, ki jih trenutno živimo, prinesla občutek varnosti, zaupanja, umirjenosti in vedenja, da nismo sami,” je novo pesem opisal Davor Božič.

Sodelovali so tudi Eva Irgl, ki je zapela spremljevalni vokal, komorni zbor Ave iz Ljubljane, Janja Brlec je odigrala citre, Mitja Tavčar pa timpane.

Od petka, 15. aprila ob 15h, si videospot lahko ogledate tudi na youtubu – LEE HARRIS & DAVOR BOZIC (feat. EVA IRGL, CHOIR AVE).

“Za naju z Leejem je Kristusova prisotnost tip zavesti, rečem ji »Kristos Zavest«. Jezus je bil prvi, ki jo je živel in nam jo skozi svoje življenje predstavil. Zame je to zavest svobodne izbire, nabiranja modrosti skozi lastne izkušnje, zavest osebne odgovornosti, da nisi več skrit v nekem kolektivnem vzdušju in veš, da si povezan z vsem kar je, da je vsako človeško življenje le eden od fokusov te iste zavesti. Vsako življenje dodaja k celoti in ta nova in nova, vedno širša in bogatejša celota je na voljo in razpolago vsakomur, kadarkoli s k njej odpre. Zato se v kristos zavesti med seboj vzpodbujamo, podpiramo in s tem širimo vse kar je in vse kar smo. 

Prav zato se nama z Leejem zdi pomembno, da prinašava med najine poslušalce ta občutek skozi glasbo in ta sporočila skozi besedila najinih pesmi. 

Želim vam blagoslovljene velikonočne praznike in naj vam jih pesem The Deer’s Cry še polepša,” je zapisal Davor Božič.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več