V Ukrajino prispela prva pošiljka Slovenske karitas

roka.

Slovenska karitas je v sodelovanju s Caritas Ukrajine odposlala prvo neposredno pošiljko humanitarne materialne pomoči, ki je zjutraj prispela v Ukrajino. Materialna pomoč obsega 26 palet z zdravili, hrano, higienskimi potrebščinami in vodo. Do včeraj se je na Slovenski karitas zbralo tudi 203.000 evrov finančne pomoči, del sredstev so že nakazali.

Pomoč, ki je včeraj prispela v Ukrajino, bo namenjena predvsem najranljivejšim skupinam v Kijevu. Nekaj hrane je bilo zjutraj razdeljene tudi beguncem, ki so pribežali v Zakrpatje, so sporočili iz Slovenske karitas.

Karitas v Ukrajini bo poskrbela, da bo pomoč razdeljena po zaupanja vrednih kanalih in da res pride do ljudi, ki pomoč najbolj potrebujejo. Donacije so med drugim omogočila tudi slovenska podjetja, med njimi Krka, Mercator, Zikas, Intersport in Supernova Projekti.

Slovenska karitas je konec tega tedna začela pripravljati materialno pomoč že za drugo pošiljko v Ukrajino, ki bo šla na pot prihodnji teden. Informacije o zbirnih centrih so zbrane na povezavi sta.si/qn7y3c

Nadaljuje se tudi zbiranje denarnih sredstev. Slovenska karitas vse, ki želijo pomagati ljudem v Ukrajini, prosi in poziva, da svoj prispevek nakažejo na TRR Slovenske karitas SI56 0214 0001 5556 761, s sklicem SI00 870 in namenom Pomoč Ukrajini. Prispevek v višini pet evrov ali deset evrov pa je mogoče posredovati tudi s poslanim SMS sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919.

Ob sofinanciranju ministrstva za zunanje zadeve pa bo Slovenska karitas v sklopu humanitarnega strateškega partnerstva prispevala tudi sredstva za pomoč beguncem Caritas Poljski in Caritas Moldaviji.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več