Poklukar: Stroka prihodnji teden o možnosti odprave obveznih zaščitnih mask v šolah

Janez Poklukar

Stroka bo prihodnji teden razpravljala o možnosti sproščanja še preostalih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, če se bo trend izboljševanja epidemičnih razmer v Sloveniji nadaljeval, je napovedal minister za zdravje Janez Poklukar. Po njegovih besedah je na prvem mestu pobuda odprave obveznega nošenja zaščitnih mask v šolah.

Ni še znano, če bo stroka, v primeru predloga odprave zaščitnih mask v šolah, predlagala odpravo mask le v prvih treh razredih osnovnih šol ali pa za vse razrede osnovnih šol, je ob tem pojasnil zdravstveni minister Janez Poklukar.

Poudaril je, da so dnevne številke na novo okuženih s koronavirusom v tem tednu pomembno nižje kot v prejšnjem, prav tako se še vedno znižuje število hospitaliziranih covidnih bolnikov na navadnih oddelkih, ob stagnaciji števila covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih.

Se je pa zvišala povprečna starost covidnih bolnikov tako na navadnih kot intenzivnih oddelkih. Ob tem je spomnil, da so v začetku petega vala epidemije pretežno zbolevali mladi, ki bolnišničnega zdravljenja večinoma niso potrebovali, sedaj pa se več okužb pojavlja tudi med starejšimi.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več