Nova redna rubrika Gregorja Čušina – “S svetnikom na ti”

Kot ste verjetno opazili, smo z mesecem februarjem na našem spletnem portalu uvedli novo rubriko “S svetnikom na ti”. Njen avtor je večini dobro poznan Gregor Čušin, slovenski gledališki igralec in režiser, ki rad tudi mizari in vrtnari, pa tudi kruh zamesi in speče. Najbolj pa je poznan po avtorskih monodramah s krščansko tematiko. Z ženo Melito imata šest otrok.

Na njegovi spletni strani www.cusin.si piše: “Pojma nimam zakaj igralec… Kot igralec lahko počneš vse, celo slab si lahko – nekaznovano… Si nekdo drug, si kar hočeš in kakršen hočeš, ali pa posnemaš koga, izstopaš iz sebe, se vživljaš v druge, se igraš, zabavaš, provociraš – vse nekaznovano, celo za denar.”…

Že iz njegove osebne predstavitve na spletni strani gre razbrati, da gre za osebo z visokim nivojem humorja. In s polno mero humorja opisuje tudi svetnike v njegovih komentarjih, ki so na našem portalu redna novost od 1. februarja letošnjega leta.

Gregor Čušin je avtor knjig Moj mali besednjak od Ž do A, Zgodbe iz velike knjige in iz malega predala, Mulc odkriva sveto pismo, Pomisleki, Vita dolorosa, Evangelij po Čušinu, Novi pomisleki. S svojimi prispevki sodeluje tudi pri tedniku Družina in radiju Ognjišče, KLIK za poslušanje.

Čušin je tudi prejemnik številnih filmskih nagrad in priznanj.

Vir: spletna stran www.cusin.si, Wikipedija

Fotografija: arhiv Gregor Čušin

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več