TV Utrip, ki se je zapisal v zgodovino

Včerajšnji Utrip na TV SLO 1 je bil za slovensko demokracijo zagotovo zgodovinski. Avtor, dr. Jože Možina, je pred oddajo na svojem Twitter profilu objavil tvit, v katerem je kot odgovor Bojanu Požarju potrdil, da se bo to menda res zgodilo in to po celih petnajstih letih.

Jože Možina – Twitter

Novica se je na omenjenem družbenem omrežju zelo hitro razširila in vsi iskalci resnice in ne potvorjenih pravljic smo nestrpno pričakovali sobotni Utrip, ki je napovedoval še kako potrebne spremembe v programu slovenske javne televizije, sploh o predstavljanju polpretekle zgodovine. Svoje delo je dr. Jože Možina opravil več kot odlično, kar je bilo razvidno iz objav, ki so na Twiterju “deževale” po koncu oddaje. Čestitke “dežujejo” še danes, v njih se ljudje zahvaljujejo za njegov cenjen prispevek k temu, da se končno javno obelodani resnica. Tudi o dražgoški bitki, o kateri je tekla beseda v tokratnem, sobotnem Utripu avtorja dr. Jožeta Možine.

Jože Možina – Twitter

Pričakovano se oglašajo tudi tisti, ki verjamejo v potvorjeno pravljico tako o dražgoški bitki kot o polpretekli zgodovini slovenskega naroda. Pišejo, da jim je ugrabljena javna televizija in njene oddaje. Ob branju takih tvitov se mi postavi vprašanje “A za nas pa zadnjih 30 let javna televizija ni bila ugrabljena?”

Seveda je bila! Po 30 letih enoumja si Slovenci vsekakor zaslužimo javno televizijo, ki je normalna in verodostojna, zato HVALA dr. Jože Možina za ta petnajstminutni prispevek, ki je nakazal pot v prepotrebne spremembe tudi na slovenski javni televiziji.

Če si oddaje Utrip včeraj zvečer niste uspeli ogledati v živo, vam priporočam, da to storite čimprej s klikom TUKAJ.

Fotografija na naslovnici: iz arhiva Vipavska

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več