Prepoved obiskov v Domu upokojencev Nova Gorica

starostniki

Zaradi okužbe z novim koronavirusom, ki so jo potrdili pri osmih stanovalcih, so včeraj za obiskovalce zaprli Dom upokojencev Nova Gorica. Direktor doma Bojan Stante je za STA ob tem povedal, da imajo okuženi stanovalci blage simptome in da nihče od njih ni huje zbolel, izolirali so jih od drugih stanovalcev.

Okužbo so potrdili v petih od osmih oddelkov doma upokojencev. Sicer imajo v polovici enega od oddelkov vse urejeno za vzpostavitev rdeče cone, tako da so okužene takoj namestili vsakega v svojo sobo, da bi preprečili širjenje okužb.

“V ponedeljek so bili na hitrih testih okuženi štirje stanovalci, kasneje so okužbo potrdili tudi s PCR-testi. S hitrimi testi smo testirali vse zaposlene in stanovalce in na tem testiranju dobili še štiri pozitivne,” je za STA povedala vodja službe zdravstvene nege in oskrbe Nataša Slejko.

Prav tako so vpoklicali na delo tudi več zaposlenih, da so lahko hitro vzpostavili rdečo cono. “Nekako se je ponovila situacija od lani, tako da tudi zaposleni že vemo, kako to gre. Bistveno je, da se takoj odreagira in se ne čaka naslednjega dne,” je še dejala Slejkova.

Okuženi stanovalci so sicer vsi cepljeni ali so covid-19 že preboleli. S katero različico virusa so se okužili, omikronom ali delto, bo znano v sredo.

Stante svojce tudi obvešča, da lahko stanovalcem prinesejo pakete, čeprav ne morejo na obisk, in jih zanje pustijo na recepciji doma upokojencev.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več