V Novi Gorici 80 javnih najemnih stanovanj

Nova Gorica

Stanovanjski sklad RS bo do leta 2025 v Rožni Dolini pri Novi Gorici zgradil 80 javnih najemnih stanovanj. Za gradnjo komunalne infrastrukture v novi soseski Liskur so potrebni dokumenti pripravljeni, so sporočili iz novogoriške občine.

V Liskurju bodo med letoma 2024 in 2025 zgradili osem blokov, ki bodo imeli pritličje in dve nadstropji, s po desetimi stanovanji, namenjenih neprofitnemu najemu. Na občini tako pripravljajo spremembo prostorskega akta, ki bo na tem območju omogočal večstanovanjsko gradnjo.

Za gradnjo kanalizacije, ki bo omogočala priklop tudi 17 obstoječim stanovanjskim hišam, ima občina že gradbeno dovoljenje. To bodo gradili skupaj s prenovo ceste na Liskur, ki vodi do bolnišnice v Stari Gori, in regulacijo potoka Liskur.

“Z regulacijo potoka, padavinskih in zalednih vod ter gradnjo komunalne infrastrukture bomo omogočili nadaljevanje gradnje na tem območju,” je dejal novogoriški župan Klemen Miklavič. Ocenil je, da Nova Gorica potrebuje širitev in zato potrebuje nova stanovanja.

Gre za enega od projektov stanovanjskega sklada, za katere je pridobil kredit Razvojne banke Sveta Evrope. Z njegovo pomočjo tako namerava republiški sklad po državi do leta 2025 izvesti 10 projektov v sedmih regijah s 906 javnimi najemnimi stanovanji.

Poleg novogoriškega gre za projekte Pod Pekrsko gorco 2. faza v Mariboru, Nova Dolinska v Kopru, Podbreznik v Novem mestu, Ob Savi v Kranju, Dolgi most in Podutik Glince v Ljubljani, Lukovica jug, Partizan na Jesenicah in Lendava.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več