Dve pridobitvi za boljšo zdravstveno oskrbo prebivalcev Posočja

Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne akcije »Za boljši jutri« pomaga ZD Tolmin in VDC Tolmin

Pravočasno odkrivanje zdravstvenih težav oziroma pravočasna diagnostika je ključna pri zagotavljanju kvalitetne zdravstvene oskrbe. K slednji bo zagotovo pripomogel tudi nov ultrazvočni aparat  v Zdravstvenem  domu Tolmin, po zaslugi katerega bo tamkajšnjim prebivalcem prihranjenih kar nekaj kilometrov, ki bi jih sicer morali narediti do šempetrske bolnišnice. Njegov nakup je v sklopu tradicionalne novoletne preventivne akcije »Za boljši jutri« podprla tudi Zavarovalnica Triglav, ki v sklopu akcije pomaga tudi Varstveno delovnemu centru (VDC) Tolmin.

Sodobna medicinska naprava omogoča hitre(jše) preiskave pacientov in tako pripomore k učinkovitemu diagnosticiranju različnih bolezenskih stanj oziroma učinkovito pomaga pri odkrivanju odklonov v telesu. »Oba programa ultrazvočnih preiskav, tako za potrebe ginekologije kot tudi ostalih ultrazvočnih preiskav, sta se v Kobaridu v preteklosti že izvajala preko koncesionarja. V lanskem letu se pogodba z njim ni podaljšala in zato smo se v Zdravstvenem domu Tolmin odločili, da sami nabavimo omenjeni aparat,« je pojasnil direktor zdravstvenega doma Gaudencio Lucas Triep, dr.med.

Nove pridobitve – gugalnice za gibalno ovirane osebe – so se razveselili tudi v VDC Tolmin, kjer si nenehno prizadevajo zagotoviti še kakovostnejšo obravnavo oseb s posebnimi potrebami.

S posebno gugalnico do boljšega ravnotežja

»Okrnjeno ravnotežje je pogosto pri osebah z motnjo v razvoju, pri osebah z nevrološkimi težavami in starostnikih. Lahko so celo nezmožni samostojnega funkcioniranja v dnevnih aktivnostih ter posledično odvisni od pomoči drugih. Posebna gugalnica  je pripomoček za krepitev vestibularnega sistema, z njo pa želimo omogočiti uporabnikom novo izkušnjo prepoznavanja položaja telesa v prostoru,« je pomen novega pripomočka opisala direktorica VDC Tolmin dr. Sandra Medveš Berginc. Gugalnica bo nameščena na igrišču zavoda in jo bodo uporabljali tako mlajši uporabniki, ki za gibanje potrebujejo invalidski voziček, kot tudi starejši uporabniki, ki lahko hodijo le ob pomoči hojce, bergel ali ob neposredni opori zaposlenega.

Projekti, ki puščajo pečat v lokalnih skupnostih

V zadnjih sedmih letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo »Za boljši jutri« podprla že več kot 180 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še 25.  Skupaj torej več kot 200. Med izbranimi projekti v okviru novoletne preventivne akcije, s katero želijo v največji slovenski zavarovalnici prispevati k ozaveščanju ter zmanjševanju nevarnosti in potencialnih nezgod.

»Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je odgovornost do družbe in ustvarjanje varnejše prihodnosti za vse generacije. Zato smo se odločili, da v sklopu naše tradicionalne novoletne akcije pomagamo oziroma podpremo tiste projekte, ki puščajo pečat v lokalni skupnost in so preventivno naravnani. Dva izmed njih sta prav gotovo tudi podpora nakupu za Zgornje Posočje pomembne naprave, ki bo lahko pomagala številnim prebivalcem, in novi pripomoček za ravnotežje tolminskega varstveno delovnega centra, ki bo olajšal vsakdan tamkajšnjim varovancem,« je ob simbolični predaji sredstev povedala Tina Žgavc, direktorica Območne enote Nova Gorica Zavarovalnice Triglav.

Vir: Zavarovalnica Triglav

DELITE
Ne spreglejte
post-image
Aktualno

Protestna izjava

Podpisani predstavniki slovenske civilne družbe v imenu članov, plačnikov RTV-prispevka, protestiramo zoper politični kadrovski cunami, s katerim vladajoča politika po svojih nameščencih v organih RTV Slovenija izničuje še zadnje...
Naloži več