Objavljen javni razpis za spodbujanje kreativnih kulturnih industrij

projekt

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za spodbujanje kreativnih kulturnih industrij. Namenjen je nepovratnim spodbudam za razvoj inovativnih projektov in podjetij v tem sektorju, razvoju novih izdelkov, storitev in procesov pri podjetjih in organizacijah ter spodbujanju močnejšega sodelovanja med sektorjem in gospodarstvom.

Razpis je vreden 1,5 milijona evrov, v tem okviru pa bodo podprti projekti, ki nastajajo na presečišču umetnosti, kulture, trga, podjetništva in gospodarstva ter združujejo ustvarjalnost, proizvodnjo in distribucijo dobrin in storitev in proizvajajo ter razširjajo dobrine ali storitve, ki vsebujejo ali izražajo kulturne vsebine.

Izbrane projekte bosta sofinancirala EU iz evropskega sklada za regionalni razvoj in Slovenija v okviru programa za izvajanje kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Razpis je namenjen razvoju inovativnih idej, podjetij oz. projektov s področja kulturno-kreativnega sektorja, spodbujanju nastajanja in delovanja podjetij na tem področju, spodbujanju sodelovanja med sektorjem in gospodarstvom ter prenosu novih idej v gospodarstvo, spodbujanju podjetništva in podjetniških znanj v sektorju skozi sodelovanje z mentorji in vključitvami v mentorske programe ter dvigu števila zaposlenih v podprtih projektih.

Rok za prijavo je 20. december, piše v razpisu.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več