dr. Aleš Štrancar, Portal Plus: Ko govori o cepljenju in z njim povezanih dilemah, strahovih in nezaupanju, je hladnokrvno racionalen

Slovenski znanstvenik, inovator in podjetnik, doktor biotehnologije Aleš Štrancar je v pogovoru za portal + izpostavil največji problem, povezan s cepljenjem ta hip: da imajo cepiva včasih tudi stranske učinke in drugi razlog, ki je akuten še posebej v Sloveniji, pa je slaba komunikacija politike kot tudi stroke na tem področju:

“Namesto, da bi nemudoma, jasno in odkrito priznali negativne učinke cepljenja, se skuša ta problem ignorirati, kar pa pripelje do nasprotnega učinka, popolnega nezaupanja.”

Na vprašanje kakšno je njegovo mnenje o obveznem cepljenju, je dr. Aleš Štrancar odgovoril: “Sem proti obveznemu cepljenju. Bog je dal človeku svobodno voljo. In človek jo drugemu človeku nima pravice vzeti. Je pa Bog rekel “ljubi svojega bližnjega kakor sam sebe”. Žal tukaj največkrat odpovemo in zaradi sebičnosti škodujemo sočloveku. In ker gremo v svojem egoizmu ter želji po “všečkih” celo tako daleč, da namerno škodujemo sočloveku, so potrebni ukrepi, ki to preprečujejo. Zato podpiram vse ukrepe za strogo kaznovanje tistih, ki namerno izzivajo usodo ter povzročajo sočloveku trpljenje in celo smrt. Kdor je namerno ali z izzivanjem usode okužil sočloveka in je ta za posledicami take okužbe umrl, bi mu morali soditi za uboj.”

O razklanem mnenju slovenskih zdravnikov glede virusa Covid-19: “Predvsem je to posledica neznanja. Lepotni kirurg, nevrolog in podobni specialisti zagotovo ne morejo soditi dela imunologov, saj so velikokrat o imunologiji zadnjič slišali med študijem. Pa tudi med imunologi se najdejo taki, ki so svoje izobraževanje končali, ko so opravili specializacijo. Tako kot povsod imamo tudi med zdravniki podpovprečne, povprečne, zelo malo pa je odličnih. Za doseganje odličnosti ni dovolj le inteligenca, temveč tudi ogromno dela in poštenja do samega sebe.”

“Skladno s poštenjem in inteligenco, ki ga posamezen novinar in njegov urednik premoreta. Žal takih ni prav veliko,” je dr. Aleš Štrancar še dodal na vprašanje kako ocenjuje poročanje medijev o virusu korone v Sloveniji.

Celoten intervju preberite TUKAJ.

Vir: Ana Jud, portal +

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več