“Zdaj bi se cepil,” pravi župnik Fegic

Duhovnik Boštjan Fegic (52) iz Šturij na Vipavskem, ki je župnik v Sočergi, je zaradi korone na intezivni negi v bolnišnici na Jesenicah. Po tistem, ko je pred 14 dnevi dobil vročino, je prvo pomoč poiskal na urgenci v Kopru. Ker ni bilo več proste postelje, so ga na zdravljenje prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ker je fotografij bolnikov in bolnišnic danes v medijih ogromno, v prispevku objavljamo fotografije bolj veselega značaja. Nastale so, ko je Boštjan Fegic v rodnih Šturjah leta 2010 pel novo mašo.

Zaradi težav z dihanjem je Boštjan Fegic od nedelje priključen na kisik. Na postelji ob oknu bije bitko s tem zahrbtnim virusom. Pravi, da je izčrpan, brez moči. “Ko zmanjkuje zraka, zmanjkuje volje in tudi zbranosti” pove. Presenečen je, da se vleče že tako dolgo, zato je malo negotov. Žal mu je, da je s cepljenjem odlašal, saj ga je virus prehitel, čeprav pravi, da je bil vedno v dobri telesni formi, zdrav. A očitno virus res ne izbira.

Zato vsem polaga na srce, naj s cepljenjem ne odlašajo tako, kot je odlašal on sam. “Ne igrajte se s svojimi življenji. Če bi čas lahko zavrtel nazaj, bi se vsekakor cepil, saj s tem ne prizanesemo le sebi, ampak tudi izčrpanim zdravstvenim delavcem,” še dodaja. O tem je prispevek posnela POP TV.

Obrnili smo se tudi na župnika Bogdana Berceta, ki te dni v župniji Sočerga nadomešča Boštjana Fegica. Sporočil nam je, da se Boštjanu stanje izboljšuje in da lahko že govori.

“Vsakdo, ki ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe, ve, da mora ljubiti in ne samo govoriti. Cepiti se pomeni skrb za svojega bližnjega. Kdor se ne cepi, skrbi le zase. Jezus nas ne tako uči. Ljubimo v dejanju in ne samo v besedičenju,” je povedal Bogdan Berce in dodal, da je to hkrati tudi Boštjanovo sporočilo.

Uredništvo Vipavske želi njemu in vsem bolnikom s korono čimprejšnje okrevanje.

Po novi maši je Boštjan Fegic pred štursko cekvijo zapel z Vodopivci, ki so svojemu baritonistu prišle zapet.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več