Poklukar: Brez odpovedovanja in zamejevanja družbenega življenja v naslednjih dneh ne bo šlo

testiranje

Minister za zdravje Janez Poklukar je v odzivu na včerajšnje izjave koordinatorja za logistični del cepljenja proti covidu-19 Jelka Kacina opozoril, da je zdravstvo na robu zmogljivosti in da brez odpovedovanja in zamejevanja družbenega življenja v naslednjih dneh ne bo šlo.

Kacin je včeraj ocenil, da je nesprejemljivo in nespodobno, da zdravstvo pričakuje popolno zaprtje države, na drugi strani pa svojega načina dela ne zna prilagoditi potrebam ljudi, ki ure in ure čakajo, da bodo na vrsti za cepljenje.

“Zdravstvo je na robu z zmogljivostmi, tako na primarju, sekundarju, kot terciarju,” odgovarja Poklukar, ki Kacinove besede označuje kot “nespoštljive do vseh zaposlenih v zdravstvu, ki v teh dneh vlagajo enormne napore”.

Kot je zapisal, ti v največji zdravstveni krizi v zgodovini Slovenije nudijo oskrbo vsem, ki jo potrebujejo. Primarna raven deluje na več deloviščih hkrati, posledično pa smo po Poklukarjevih besedah zato v teh dneh priča tudi neprijetnostim, za kar se pacientom, ki so naleteli na tovrstne zagate, opravičuje. Hkrati se minister zahvaljuje vsem v zdravstvu, ki v teh dneh “na bojnem polju bijejo”, upa da zadnjo bitko s covidom.

“V naslednjih dneh in tednih nikomur v zdravstvu ne bo lahko, ne zaposlenim in ne pacientom,” je zapisal minister. Prebivalke in prebivalce prosi za razumevanje in sodelovanje, saj, kot je napovedal, vstopamo v zdravstvu v najtežje dni.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več