Izola: Akcija zbiranja nevarnih odpadkov

baterije

Komunala Izola bo v prihodnjem tednu med torkom in soboto organizirala petdnevno jesensko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico. Letak z lokacijami in urnikom postanka premične zbiralnice so občani prejeli v preteklih dneh, skupaj s položnico za komunalne storitve.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov je namenjena fizičnim osebam – uporabnikom storitev Komunale Izola, oddaja odpadkov pa je zanje brezplačna. Z oddajo nevarnih odpadkov na premičnih zbiralnicah uporabniki tako na priročen, predvsem pa najbolj ustrezen način poskrbijo, da nevarni odpadki ne obremenjujejo naravnega okolja, so pred dnevi sporočili z izolske komunale.

Stara zdravila, kozmetiko, uporabljeno jedilno olje, odslužena svetila, razne kemikalije, barve, lake, spreje, topila, pa tudi manjše električne aparate, bo možno oddati v namensko dostavno vozilo na več zbirnih lokacijah.

Točneje bo oddaja odpadkov mogoča v torek, sredo in četrtek na lokacijah na izolskem podeželju, v petek in soboto pa v samem mestu.

Nevarne odpadke lahko občani sicer tekom celega leta brezplačno pripeljejo na zbirni center Komunale Izola, ki se nahaja na lokaciji zaprtega odlagališča nenevarnih odpadkov ob cesti proti Kortam. Ob predaji odpadkov je potrebno predložiti zadnje potrdilo o plačilu storitev zbiranja in odvoza odpadkov. Za vstop na območje zbirnega centra je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Komunala Izola zbrane nevarne odpadke preda pooblaščenemu prevzemniku za zbiranje, predelavo in odstranjevanje nevarnih odpadkov. Uporabnike ob tem prosijo, da na akcijo zbiranja nevarnih odpadkov ne prinašajo kosovnih odpadkov in zelenega reza, saj je akcija namenjena izključno zbiranju nevarnih odpadkov.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več