Objavljen razpis za zbiranje kandidatur za člana Državne revizijske komisije

računalnik

Mandatno-volilna komisija DZ je v petek v uradnem listu objavila javni razpis za zbiranje kandidatur za člana Državne revizijske komisije, ki se imenuje izmed kandidatov z ustrezno izobrazbo, ki ni pravne smeri. Rok za prijavo je 10. november.

Razpis je objavljen zaradi poteka mandata članu Državne revizijske komisije 30. aprila 2022, ki je bil imenovan izmed kandidatov z ustrezno izobrazbo, ki ni pravne smeri, je navedeno v objavi.

Kandidati morajo med drugim imeti izobrazbo, ki ni pravne smeri, pridobljeno po programu druge stopnje ali izobrazbo, ki tej izobrazbi ustreza, in devet let delovnih izkušenj na področju javnega naročanja. Med pogoji je tudi, da v zadnjih treh letih pred objavo razpisa niso bili člani organa politične stranke ter da niso bili pravnomočno obsojeni za kaznivo dejanje na kazen zapora do šestih mesecev.

Mandatno-volilna komisija bo prijave preverila z vidika pravočasnosti in popolnosti ter izpolnjevanja splošnih pogojev, komisija za presojo ustreznosti kandidatov pa bo s kandidati opravila razgovore in podala obrazloženo mnenje o izpolnjevanju posebnih pogojev ter o ustreznosti kandidata. Mandatno-volilna komisija bo nato izbrala kandidata in predlog za njegovo imenovanje podala DZ.

Mandat člana Državne revizijske komisije je osem let in je lahko ponovno imenovan.

Med sedanjimi člani Državne revizijske komisije pravne izobrazbe nimata Gregor Šebenik in Mateja Škabar. Škabarjevo je DZ imenoval novembra 2013, osemletni mandat ji poteče decembra letos. Šebenika je DZ imenoval 20. februarja 2014.

Razpis za zbiranje kandidatur zaradi poteka mandata Šebenikove je bil objavljen junija letos, mandatno-volilna komisija DZ je prijave pregledala 16. septembra. Prijavilo se je šest kandidatov: Škabarjeva ter Amanda Hribernik, Betka Pajnič, Aleksander Petrovčič, Šebenik in Klemen Štibelj. Člani mandatno-volilne komisije so ugotovili, da Hribernikova ne izpolnjuje pogojev, preostalih pet kandidatov pa pogoje izpolnjuje, njihove prijave so bile popolne in pravočasne.

Predsednik Državne revizijske komisije je Samo Červek, člani pa so poleg Škabarjeve in Šebenika še pravniki Marko Medved, Tadeja Pušnar, Nina Velkavrh in Andraž Žvan.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več