Pahor obiskal delavnico projekta Zveze prijateljev mladine Slovenije

Borut Pahor predsednik RS

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj obiskal delavnico projekta Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) z naslovom Naše mnenje šteje. Pahor se je ob tej priložnosti otrokom in mladim zahvalil, da so se zrelo in odraslo soočali z omejitvami zaradi epidemije covida-19 in ob tem dejal: “Če si bomo pomagali, bomo tudi zmagovali”.

Pahor se je v nagovoru zahvalil Zvezi prijateljev mladine Slovenije, da že dolgih 30 let vzorno in iskreno ustvarja pogoje, da lahko otroci in mladostniki postanejo ustvarjalne osebnosti in sledijo svojim sanjam. Spomnil je, da je naša država zelo visoko na lestvicah držav, prijaznih do otrok, in dodal, da moramo to negovati, so v sporočilu za javnost zapisali v uradu predsednika republike.

Predsednica ZPMS Darja Groznik se je predsedniku republike zahvalila za dolgoletno podporo njihovim projektom in programom. Poudarila je, da so regijska srečanja mladih v okviru projekta Naše mnenje šteje dobra podlaga za nacionalno strategijo za participacijo otrok in mladostnikov.

ZPMS je ob tem v okviru projekta Pomoč družinam otrokom iz socialno šibkejšega okolja predala 50 koles s pripadajočo zaščitno opremo. Projekt Pomoč družinam je socialno humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije, v katerem zbirajo materialna in finančna sredstva, da otrokom, mladostnikom in družinam omogočijo bolj kakovostno življenje.

Pahor se je zahvalil tudi podjetju, ki je omogočilo donacijo koles otrokom in mladostnikom, in dejal, da sta šport in rekreacija sijajna pripomočka za razvoj osebnosti. “Gre za vzdržljivost, osredotočenost, soočenje s porazi, spoznanje, da gremo lahko preko njih do novih zmag”, je poudaril Pahor. Mlade je pozval, naj ne podcenjujejo pomena rekreacije, saj je ta v veliko pomoč pri premagovanju stresa in soočanju z življenjskimi situacijami, so še zapisali v sporočilu za javnost.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več