Zlo rojeva samo zlo!

Jurij Paljk urednik Novi Glas eu

Slovenska vlada je v luči napovedi novega množičnega protesta pred vrhom Evropske unije in Zahodnega Balkana v ponedeljek, 4. oktobra 2021, sprejela sklep, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju.

Voditelji članic Evropske unije so namreč imeli v torek zvečer na Brdu pri Kranju strateško razpravo o vlogi EU na mednarodnem odru v luči minulih dogodkov v Afganistanu, varnostnega partnerstva Aukus in odnosov s Kitajsko, v sredo pa izjemno pomembno srečanje z voditelji Zahodnega Balkana.

Zaradi napovedi protesta in blokade cest je slovenska vlada za čas vrha omejila gibanje v Ljubljani, na Bledu in okoli Brda. Dejstvo, da se je vlada Janeza Janše odločila za tako oster ukrep omejitve gibanja, govori o tem, kako hudi so izgredi, ki jih navadno ob petkih v Ljubljani prireja druščina, ki je zmes proticepilcev, neke vrste “foteljskih vstajnikov in revolucionarjev”, za njimi pa tiho stoji vsa tista vrsta ljudi, tudi politikov, ki bi radi izkoristili pandemijo virusa covid-19, da bi vrgli Janševo vlado. Samo za to gre, čeprav se slovenski organizatorji protestov skrivajo za leporečjem “svobode, ustavnih pravic, alternative itd. …. ”

Nasilje, ki smo mu priča v Sloveniji in tudi pri nas, še posebej v Trstu, kjer se vsak teden zbirajo tisoči proticepilcev, med njimi so skrajneži, vzbuja veliko skrbi. Ne govorimo samo o besednem nasilju, ki smo ga deležni tudi mi, češ da smo v službi “višjih okultnih sil in gospodarjev sveta”, da smo “žurnalisti teroristi”, govorimo predvsem o metanju steklenic in jajc v hišo, kjer domuje deželni sedež RAI, da o ohromitvi prometa v mestu ne govorimo.

Nasilje ne pelje nikamor, vodi samo v novo nasilje, prav tako ne pelje nikamor sprenevedanje vseh tistih, ki so proti cepljenju, češ da “gre za osebno izbiro, ki se drugih ne tiče”.

Zlo rojeva samo zlo, pa najsi gre za besedno ali stvarno.

Novi glas eu logotip

Komentar urednika tednika Novi glas Jurija Paljka. Njegove predhodne Komentarje lahko preberete TUKAJ.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več