Nova Vipavska. Petnajsta, ki vas gotovo ne bo napetnajstila.

izšla nova Vipavska, njena 15. številka. 32 barvnih strani z mnogim

Danes je izšla nova Vipavska, njena 15. številka. 32 barvnih strani z mnogimi članki, ki jih drugod ne boste našli. Objavljamo intervju z vipavsko poslanko Evo Irgl, ki vedno poudarja, da je ponosna na svojo dolino. Na naslovnici je domiselna kariaktura Borisa Oblaka, ki prikazuje politika Bandlja, pardon, Bandellija, kako se zaganja v znanstvenika Štrancarja. Kaj se bo iz tega izcimilo, si lahko ogledate na naslovnici, ali preberete v časniku. Opozarjamo na edinega Primorca v vladi, Jerneja Vrtovca, ki so ga politični analitiki izbrali z apolitika poletja. Zakaj, preberite v Vipavski.

Plačali smo poštnino za raznos 14.000 Vipavskih, ki jih morajo danes ali jutri dobiti vsi poštni nabiralniki brez rumenih nalepk v občinah Ajdovščin in Vipava ter v mestih Solkan in Nova Gorica. Naslednji teden pa bodo številko dobila še vsa podjetja v občinah Ajdovščina in Vipava.

V kolikor se to ne bo zgodilo, se obrnite na svojega poštarja ali na najbližjo pošto. Prosimo, če o tem obvestite tudi nas: urednistvo@vipavska.eu.

Skupaj z Vipavsko je izšel tudi Slovenski rod, posvečen zgodovini in rodoslovju. V njem pišemo o najstarejšemu slovenskemu duhovniku Aleksandru Lestanu, ki se je malo po svojem 102. rojstnem dnevu preselil. Objavljamo tudi zanimivo zgodbo o vipavskemu Janezu Janši. Ponosni smo tudi na prvi spomenik slovenske sprave, ki je bil postavljen na Vipavskem že v prvih mesecihpo koncu vojne leta 1945.

Naslednja številka izide 13. decembra. Rok za oddajo člankov in oglasov je 30. november opoldne.

V časniku je objavljena tudi posebna ponudba, akcija za dve knjigi, ki jih dobite s posebnim popustom, a samo do 20. oktobra. Poglejte si oglas na strani 2, samo za bralce Vipavske.

DELITE
Ne spreglejte
post-image
Aktualno

Protestna izjava

Podpisani predstavniki slovenske civilne družbe v imenu članov, plačnikov RTV-prispevka, protestiramo zoper politični kadrovski cunami, s katerim vladajoča politika po svojih nameščencih v organih RTV Slovenija izničuje še zadnje...
Naloži več