Za vse Stevanoviće in Čordiće – to nismo mi!

V Sloveniji živi velika skupina državljanov in državljank, ki smo na tak ali drugačen način migrirali v Slovenijo. Med njimi sem tudi jaz, ki so me starši pripeljali kot enoletnega otroka v Slovenijo. Od takrat je minilo že 44 let. Moji starši, kot mnogi starši iz držav bivše Jugoslavije, so se v času skupne države in tudi po letu 1991 selili in iskali za sebe in svoje družine boljše pogoje za življenje.

Vsi mi imamo take in drugačne zgodbe za sabo, eni lepe drugi manj prijetne, vsekakor nas večino druži to, da smo v Sloveniji pognali svoje korenine, končali šolo, se zaposlili, poročili , ustvarili družino…. Toda zgodba se tukaj ne konča. Od nekod se začnejo pojavljati Stevanovići, Čordići…., ki se borijo za dosego svojih osebnih interesov. Kot je Tomaž Štih napisal na Twitterju

“Tragedija vseh Zlatkotov, ki bodo še (nepotrebno in za ambicije in interese drugih!) nastradali je, da ne razumejo, da ima Jaša Jenull očeta, ki bo poskrbel, da se sinčku ne bo skrivil las na glavi; oni pa nima nikogar na svetu.”.

Jaz bi poleg tega dodal še, da sta tako Stevanović kot Ćordić največja škodljivca za vse nas, ki smo iz držav bivše Jugoslavije in smo v Sloveniji ustvarili svoje domove. Velika večina nas, priseljenih, pa naj bomo Srbi, Hrvati, Bošnjaki, Makedonci, Črnogorci, Albanci…. si želi živeti v miru, skrbeti za svoje družine. Bivati v sožitju z svojimi sosedi.

Dovolil si bom biti nacionalist. Če komu ne ustreza živeti v Sloveniji, se lahko vrne nazaj odkoder je prišel…

Toda, glej ga, zlomka, vsi dobro vemo, da se nimamo kam vrniti… Države bivše Jugoslavije so v slabšem ekonomskem položaju kot je Slovenija. Tudi če se vrnemo nazaj, smo v tistih državah tujci… O tem nihče javno ne želi spregovoriti.

Ne nasedajte Stevanovićem in Čordićem. Ne dovolim si, da me Stevanovići in Čordići ponižujejo s svojimi dejanji. To nisem jaz!

Slovenija je moja domovina, v njej se počutim varnega in srečnega. Tukaj sem si ustvaril družino. Slovenija je moja, tvoja, naša. Čuvajmo jo, kajti nihče drug je ne bo.

Igor Prodanović

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več