V prodaji Domovina številka 16

Naslovnica najnovejše številke tednika Domovina

Kruha in iger – rek, ki so ga poznali že stari Rimljani, postaja vedno bolj aktualen tudi v današnji Sloveniji. Vlada vsakdanji živež deli vsepovprek in lačen ni nihče – vsaj ne tisti, ki zmore dokazati, da v koronskih razmerah ne dela nič ali vsaj dela manj. Kdor dela, pa čeprav zasluži manj, namreč ne dobi nič. Ne manjka pa niti iger – zadnje čase so na sporedu vsaj vsako sredo (ali torek) in petek. Uporniki, ki se imajo za zadnji branik svobode in demokracije, poskrbijo, da najmanj enkrat tedensko vsak sprehajalec po središču Ljubljane potoči vsaj kakšno (pekočo in krokodiljo) solzo.

A strani najnovejše izdaje tednika Domovina ne govorijo le o teh protestnikih. Primerjajo jih z drugimi; s Pohodniki, ki solza ne izvabijo s solzilcem, temveč z radoživim, ganljivim sporočilom sprejemanja vsakega otroka, četudi nerojenega. Njihov način je vse prej kot grob in nasilen, boj med smrtjo in življenjem, dobrim in zlim pa se je na ljubljanskih ulicah z njimi pokazal jasneje kot kdajkoli prej, čeprav tega ne morete izvedeti od denimo Pop TV. Nič čudnega, da mu, kot razkrivamo v Domovini, ne zaupa več nihče.

Na straneh tednika preberite tudi pogovor z novim celjskim škofom, ki spregovori o svojem stališču do zapiranja župnij in preiskovanja spolnih zlorab, spoznajte tri nove rešitve, ki nas morda rešijo pred izumrtjem, in se posvetite preiskovanju velikega duha slovenskega pisatelja Alojza Rebule. V bolj sproščenem delu izveste tudi, kako se je Gregor Čušin srečal z Jezusom in mu požrl ves hladilnik …

Vse to in še veliko več v 16. številki Domovine, ki je na 68 barvnih straneh na voljo v vseh prodajalnah časopisov od četrtka, 7. oktobra, dalje. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih. Naročila pa tudi na spletu:

www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več