Podelitev priznanj najboljšim primorskim in notranjskim inovatorjem

V Novi Gorici so včeraj podelili priznanja najboljšim inovatorjem Severno Primorske gospodarske zbornice, Primorske gospodarske zbornice in Regionalne zbornice Postojna za leto 2021. Sedem z zlatim priznanjem nagrajenih inovacij se je uvrstilo v tekmovanje za najvišje nagrade na nacionalni ravni, ki bodo podeljene na Dnevu inovativnosti 12. oktobra.

Organizatorji so podelili devet zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj ter pet priznanj za prispevek na področju inovativnosti.

Na razpisih vseh treh zbornic je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami. Še zlasti so bili z dobrim odzivom zadovoljni v Severno Primorski gospodarski zbornici Nova Gorica, kjer jih je razveselil tudi dober odziv inovatorjev iz javnega sektorja.

Z območja Primorske gospodarske zbornice se je na nacionalno tekmovanje uvrstila družba ATech iz Bača pri Materiji s PipeCut 220 INOX, ki predstavlja novo generacijo orodij za rezanje cevi iz nerjavečega jekla.

Kar šest inovacij pa prihaja z območja Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica – družba Red Pitaya se bo na državni ravni pomerila z napravo za zajem in obdelavo podatkov SIGNALlab 250-12; Kolektor group enota Kolektor Digital s sistemom za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA, Intra Lighting s svetilom Tracker, Koletktor group z baterijsko tlačno čistilno napravo, družba Hidria pa z elektronsko komutiranim ventilatorjem EC R18 ter z izolacijskim ojačevalnikom za pretvorbo signala senzorja tlaka.

Kolektor Digital je za sistem za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA prejel še priznanje Inovacijski izziv 2021 – Inovacije, ki rešujejo izzive covida-19.

“Ne glede na to, ali je podjetje prejelo le pohvalo ali priznanje z bronastim, srebrnim ali zlatim leskom, so za nas vsi zmagovalci. Zavedamo se, da so inovacije izrednega pomena za razvoj gospodarstva, saj so nosilke nastajanja sprememb v podjetju in predstavljajo najpomembnejši element podjetništva. Verjamemo, da bodo nagrajeni inovatorji postali bolj prepoznavni in bodo še naprej promovirali kulturo inoviranja v svojih regijah,” je v sporočilu zapisala direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Nevenka Volk Rožič.

Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica so letos prvič pripravile skupno slavnostno podelitev nagrad najboljšim inovatorjem treh regij in tudi na ta način izpostavile pomen inovativne kulture ter povezovanja v gospodarstvu in širše v družbi.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več