Dialog razumnih, brez skrajnežev

Dobro bi bilo, če bi se ljudje, ki imajo zadržke do cepljenja, distancirali od krščanskih skrajnežev, lunatikov in ploščatozemeljcev. Sicer debata ni več možna.

Od nekoga iz krščanskih krogov izvedel, da bom šel v pekel, ker so me cepili proti koroni. Ker sem cepljen dvakrat, grem verjetno kar naravnost v deveti krog pekla…

To sem zapisal na fejstbuku in komentarji so se prav usuli. Resni in besni. A tudi norčavi, tako kot je bil moj. V resnici pa stvar postaja resna. Pri celi vrsti ljudi sem namreč opazil, da me kot kristjana povezujejo z nekaterimi skrajneži, ki vidijo v cepivu dokaz, da se bliža konec sveta. Ko sem se malo poglobil, sem opazil, da so med njimi tudi pristaši najbolj bizarnih teorij zarote. Celo takih, ki ne verjamejo, da je Zemlja okrogla. Po odzivih na tista dva stavka sem ugotovil, da mnogi dajejo v isti koš vse kristjane, samo zato, ker jih peščica v javnosti tako glasno zagovarja svoja stališča.

Nič nimam, pa tudi nočem imeti, s skrajneži

Zato bi rad zelo jasno pvoedal, da ne jaz ne večina kristjanov ne razmišlja tako. In nočemo, da nas med seboj povezujejo. Predvsem zaradi tega, ker medicina nima nobene zveze z njihovimi stališči. Debata o cepljenju zato ne more sloneti na argumentih zanikovalcev pristanka na Luni in vernikov v zaroto sionskih modrecev.

Stranski učinki cepljenja obstajajo in to malokdo zanika. To je strokovna zadeva. In s temo vsesplošnega cepljenja niti nima posebne zveze. Če pa v cepljenje dvomi nekdo, ki hkrati verjame, da je Zemlja plošča, da je 2. vatikanski koncil hudičevo delo, da bomo šli v pekel, če sprejmemo obhajilo na roko, ali ki verjame v vseh 500 prikazovanj Matere Božje, o katerih trenutno poročajo ljudje po vsem svetu, pa tega ne želim niti poslušati.

Zanimivo, da je na levici danes precej manj skrajnežev kot jih je bilo še pred letom dni, ko so strankarski prvaki levice smešili vse protikoronske ukrepe. Antijanšisti in komunisti v Sloveniji so končno dobili svoj antipol na skrajni desnici. Poleg skrajnsoti imajo še eno skupno stvar: verjamejo v teorije zarote.

Ne prihaja konec sveta, saj tega nihče ve

Kdor je prepričan, da se je začelo uresničevati Razodetje, čeprav nihče ne ve ne dneva ne ure, mene ne prepriča. Ravno nasprotno. Bolj bi rekel, da gre za lažne preroke, o katerih tudi govori Apokalipsa. Ne, res me ne sploh zanima, kaj o cepljenju menijo ljudje, ki verjamejo, da bomo s cepivom vase sprejeli čip. Cepljenje nima nobene zveze z Bogom. Lahko je cepljenje stvar posameznikove vesti, to da. Ni pa MOJE cepljenje zadeva vesti nekoga drugega.

Poznam ljudi, ki jim je cepljenje v preteklosti škodilo. Prijateljici zdravnici se je pred leti po cepljenju proti gripi trajno poslabšal sluh. Verjemem ji, ker je prijateljica in zdravnica. Ne verjamem pa zanikovalcem korone, ki so se “izobraževali” na fejstbuku.

Dobro bi bilo, če bi se ljudje, ki imajo zadržke do cepljenja, distancirali od krščanskih skrajnežev, lunatikov in ploščatozemeljcev. Sicer debata ni več možna. To pa bo najbolj škodilo ravno ljudem, ki zaradi vesti ali svojih spoznanj zavračajo cepljenje.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več