V dobrodelni akciji zbrali več kot 18.000 rabljenih očal

V deveti dobrodelni akciji zbiranja očal je trgovsko podjetje Hofer skupaj z Lions klubom Ljubljana Trnovski zvon zbralo več kot 18.000 rabljenih dioptrijskih in sončnih očal za slabovidne iz gospodarsko manj razvitih držav. Vsa očala so pregledana poslali v zbirni center, od koder jih bodo poslali končnim uporabnikom, so sporočili iz podjetja.

Vseslovenska akcija je trajala od 17. aprila do 15. maja. V tem obdobju so Slovenci v škatle, ki so bile nameščene v vseh 89 trgovinah Hofer, odložili kar 18.120 rabljenih korekcijskih očal, so sporočili iz omenjenega podjetja. V devetih letih so njihovi kupci skupno podarili že 95.888 tovrstnih očal.

Vsa zbrana očala so člani Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon pregledali in odposlali v zbirni center LC Medico v Le Havru v Franciji. Tam bodo zbrana očala iz vseh držav, ki sodelujejo v akciji, še dodatno pregledali, očistili in označili z optičnimi parametri. “Nato jih bodo odposlali končnim uporabnikom, slabovidnim otrokom in odraslim v gospodarsko manj razvitih državah sveta,” so navedli v podjetju Hofer.

Opozorili so, da nakup novih očal v manj razvitih državah ljudem lahko predstavlja strošek v višini več njihovih mesečnih plač, povprečen strošek recikliranih očal pa znaša približno 1,8 evra, da pridejo do posameznika. “V Lions klubu Ljubljana Trnovski zvon tako vsako leto znova motivacije ne zmanjka in člani kluba se zelo veselimo vseh aktivnosti in druženja ob sortiranju očal, ko jih pripravljamo za odvoz v zbirni center v Francijo,” je povedala Damjana Pangerčič iz omenjenega društva.

V državah, ki sodelujejo v akciji, se vsako leto zbere skupno okoli tri milijone očal, ki nato očiščena, pregledana in ustrezno označena olajšajo življenje nekomu, ki si okulistične oskrbe ne more privoščiti, so še sporočili.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več