Naj prostovoljski projekt 2020 projekt centra starejših iz Notranjih Goric

Naj prostovoljski projekt 2020 je postal projekt Centra starejših Notranje Gorice DEOS “Mala pozornost za veliko veselje”. Predsednik republike Borut Pahor pa je danes priredil sprejem ob zaključku natečaja Prostovoljec leta 2020, ki ga pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS), so sporočili iz urada predsednika.

Prostovoljci in sodelavci centra DEOS, ki so pripravili zmagovalni projekt, so skrbno pregledali, uredili in razposlali ročno napisane voščilnice z dobrimi željami, ki so jih v center pošiljali iz šol, društev, zavodov in drugih sodelujočih ustanov. Voščilnice so dosegle več kot 21.000 starostnikov.

Pahor je novembra lani na posebni slovesnosti direktorici Centra starejših Notranje Gorice DEOS in pobudnici akcije Ani Petrič vročil jabolko navdiha.

Na tokratni natečaj je bilo prijavljenih 66 posameznikov-prostovoljcev in 13 prostovoljskih projektov. Na prireditvi so bili podeljeni nazivi najprostovoljka in najprostovoljec v treh starostnih kategorijah, pa tudi posebni priznanji za najboljšega mladinskega voditelja in najboljši mladinski projekt.

Najboljša mladinska voditeljica je na predlog Zveze tabornikov Slovenije postala Eva Bolha. Najboljši mladinski projekt pa je “Dan ZaMe”, ki so ga na Gimnaziji Kranj izvedli za lajšanje duševnih stisk mladih v času epidemije novega koronavirusa.

Najprostovoljci so v treh starostnih skupinah postali Viktorija Krusharova in Luka Štrukelj, Kristina Stražišar in Luka Mehle ter Marija Radkovič in Mladen Sedlar.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je objavil Mladinski svet Slovenije, k sodelovanju pa je povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo. Predsednik republike je častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta in je zbrane prostovoljke in prostovoljce na slovesnosti tudi nagovoril.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več