Svet UKC Ljubljana danes o razpisu za generalnega in strokovnega direktorja

UKC Ljubljana

Svet UKC Ljubljana bo danes razpravljal o objavi razpisa za generalnega direktorja. Največjo slovensko bolnišnico že od konca februarja namreč vodi Jože Golobič kot vršilec dolžnosti direktorja. Vodenje je prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Obeta se tudi razpis za strokovnega direktorja bolnišnice.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je Golobiča, ki je bil pred tem predsednik sveta zavoda, februarja imenoval za začasnega generalnega direktorja do imenovanja novega oz. za največ eno leto.

Objavo razpisa za novega direktorja pa je takratna sestava sveta zavoda, ki je nato aprila končala mandat, prepustila novi, ki se je na ustanovni seji sestala sredi maja. Tako bo razpis in izbiro 16. prvega moža osrednje slovenske bolnišnice izvedla ekipa pod vodstvom Matjaža Trontlja.

Dosedanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar pa je to funkcijo prevzela januarja 2018, tako se ji štiriletni mandat izteče v začetku leta 2022. Mandat ji je svet zavoda potrdil že novembra 2017, nastopila pa ga je po upokojitvi dotedanje strokovne direktorice Marije Pfeifer v začetku leta 2018.

Na današnji seji bo svet UKC poleg razpisa za generalnega in strokovnega direktorja sicer obravnaval še poročilo o poslovanju in zdravljenje bolnikov s povišanim holesterolom, ki jih od junija zdravijo z novo terapijo.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več