NIJZ: V soboto potrjenih 244 okužb

Ob 1397 opravljenih PCR testih, ki so jih v soboto opravili pri nas, so pristojni potrdili 244 okužb z novim koronavirusom, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V bolnišnicah se zdravi 66 bolnikov s covidom-19, kar je enako kot dan prej. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, kažejo podatki vlade.

Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 18 bolnikov s covidom-19, kar so trije več kot dan prej.

V soboto so pri nas opravili 722 PCR testov manj kot v petek, potrdili pa so 144 okužb manj kot v petek. Nekoliko se je znižal tudi delež pozitivnih PCR testov. V soboto so pri nas opravili tudi 24.048 hitrih testov.

Po ocenah NIJZ je v Sloveniji trenutno 3423 aktivnih primerov okužbe. Med okuženimi so tudi maturanti, ki so se nedavno vrnili z izleta na grškem otoku Krf. “V tem trenutku vemo zagotovo, da je 37 pozitivnih oz. okuženih. Trenutno smo dobili tudi seznam vseh udeležencev, računamo, da jih bomo prek 600 dali v karanteno, ker je prišlo do tesnih stikov med okuženimi in ostalimi,” je za Radio Slovenija dejal direktor NIJZ Milan Krek.

Ob tem je prosil vse starše in predvsem mladostnike, ki so bili na izletu, da se zavedajo, kaj pomeni izolacija in kaj karantena. Prosi jih, da se držijo pravil, da ostanejo izolirani v času, ki jim je določen, ker samo na ta način preprečujejo širjenje okužb naprej.

V zadnjih dveh tednih je bilo pri nas na 100.000 prebivalcev potrjenih 159 primerov okužbe z novim koronavirusom, povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh pa je 296. V obeh primerih se kaže trend naraščanja. Prejšnjo soboto, 14. avgusta, so pri nas denimo potrdili 95 okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih NIJZ je bilo pri nas z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 doslej cepljenih 972.303 oseb, z vsemi potrebnimi odmerki pa 872.103 oseb.

DELITE
Ne spreglejte
Naloži več